در گیاهان مانند مرکبات ( پرتقال و نارنگی ) انبه و چمن ، علاوه بر تولید جنین به روش معمولی جنسی ، تعدادی جنین نیز در خارج از کیسه ی جنین به شیوه ی غیر جنسی تولید می شوند. در مرکبات تا 16 جنین در یک بذر گزارش شده است که یکی از آنها در نتیجه ی چرخه ی معمولی جنسی و بقیه غیر جنسی هستند. این بذرها از بافت خورش یا نوسل (Nucellus) به وجود می آیند. از رشد این گونه بذر ها نهال تولید می شود. که ویژگی های زنتیکی ایه ی مادری خود را دارند. این روش تکثیر غیر جنسی را اپومیکسی نیز می نامند. تولید جنین های متعدد غیر جنسی را که در بافت خورش با فرایند اپومیکسی صورت می گیرد ، حالت چند چنینی (polyembryony) می نامند. تعداد زیادی از گونه های سیب ، مانند malus toringoides نیز خاصیت تولید چند جنینی دارند.
در اپومیکسی جنین بدون دخالت دانه ی گرده رشد می کند و عمل تقسیم میوز در ان خذف می شود و سلول های جنین با تقسیم میتوز تکثیر می شوند. این رخداد ( بذرآپومیکسی ) اگر چه یک روش تکثیر است ، اما در حد تجاری و وسیع کمنر متداول است.
درختانی که برای شکستن دوره ی خواب ، رشد و نمو طبیعی و تولید محصول ، به مقدار معینی سرمای زمستانی نیاز دارند ، در اصطلاح باغبانی به میوه های مناطق معتدله ی سرد سیری معروف اند. در اثر سرمای زمستانی ، جوانه های گل و شاخه ی دهنده ی این درختان تکامل یافته و درختان قادر به رشد طبیعی و تولید میوه می شوند.
این میوه ها از نظر فراوانی انواع ،ارقام ، فراورده های تکمیلی و اهمیتی که در تعذیه ، بهداشت و اشتغال زایی دارند، از مهمترین گروه درختانی باغبانی هستند . به سه گروه زیر تقسیم می شوند:
- درختان میوه ی دانه دارد ( سیب ، گلابی ، به ، ازگیل ، زالزالک و جز این ها )
- درختان میوه ی هسته دار ( هلو و شلیل ، آلو و گوجه ، زرد آلو ، گیلاس ، آلبالو و جر این ها )
- درختان خشکباری ( بادام ، گردو ، فندق ، پسته و جز این ها