بیماری ها و آفات انجیر
درصد تلفات میوه انجیر در نقاط مختلف متفاوتند. به طور کلی می توان گفت این تلفات در اروپای غربی حدود 5 درصد، در آفریقا 7 درصد و در اروپای شرقی و خاور نزدیک 99 درصد است.
مهمترین انگلهای درخت انجیر حشرات سپردار مثل CEROPLASTES RUSCI LEPIDOSAPHES CONCHIFORMIS هستند که روی شاخه های جوان و مسن دیده می شوند. مکیدن شیره گیاه آنها، باعث زرد شدن تعداد زیادی از برگها گشته، زمان رسیدن میوه را به عقب می اندازد و بالاخره مانع رشد درخت می شود.
مبارزه با آنها به وسیله سموم روغنی مثل ترکیبات آلی فسفره که اثراتشان سیستمی باشد. انجام می پذیرد.
یعنی، سموم پاشیده، جذب شیره گیاهی شده و انگلها در اثر مکیدن شیره های مزبور مسموم شده و از بین می روند.
در خزانه باید مواظب بود که در زمین نماتد ریشه به نام MELOIDOGYNE یا قارچ خانواده PHYMATORAICHUM وجود نداشته باشند تا نهالها از آسیب آنها مصون مانده و سالم به دست متقاضی برسد.
مهمترین انگلهای تنه و چوبهای درخت، عبارتند از: HYPOBORUS FICUS و همچنین BATOCERA RUFONACULA که کفشدوزک هایی هستند که لاروهایشان تنه درخت را سوراخ کرده و می توانند تا ریشه آن نفوذ کنند. در نتیجه، درخت صدمه شدید دیده و اغلب تمام درخت یا شاخه های بزرگ آن، خشک می شوند.
ساده ترین راه مبارزه با آنها، قطع شاخه های خشک و سوزاندن فوری آنهاست تا لاروهایی که در تونلهای حفر شده در حال فعالیا هستند، سوخته و از بین بروند. آخرین آزمایشها معرف آنند که سمپاشیهای مکرر به وسیله PROMECARB و CYANOX باعث کم شدن تعداد تونلها می شوند.