خاک انار
بهترین نوع زمین برای رشد درخت انار زمینهای سبک شنی - رسی است که PH آن 5/6 تا 8 باشد. ولی به طور کلی انار در همه نوع زمین می روید و محصول می دهد. زمینهایی که از لحاظ بعضی از عناصر غذایی، نسبتاً فقیر هم باشند. برای کاشت درخت انار می توانند مورد استفاده قرار گیرند. حتی در چنین شرایطی هم رشد مناسبی از خود نشان می دهد.
زمینهای سنگین رسی، کمترین استعداد را برای کاشت انار دارد ولی با این وجود، در زمینهای شمال ایران که خاکشان رسی است درختهای انار به صورت وحشی در جنگلها و به حالت خودرو به تعداد زیاد وجود دارند. میوه ها در زمینهای رسی معمولاً کوچک می شوند و بجز انار ترش، سایر انارها در زمینهای رسی تغییر مزه داده و خوردن آنها چندان مطلوب نیست. پیش از کاشت نهالها باید زمین را آماده کرد.
برای این کار، باید زمین را کودپاشی کرده و شخم زد تا کودها به داخل فرستاده شوند. در نتیجه، خاکش غنی از مواد غذایی و کود گشته، نهالها بتوانند به سرعت رشد کرده، بزرگ شوند و هر چه زودتر به بار بنشینند. در خاکهای فقیر، معمولاً دیرتر به بار می نشیند.
آنچه برای رشد و محصول دادن انار خیلی مهم بوده، عملیات زراعی منظم از قبیل: یخ آب زمستانه، شخم پای درختان است. شخم باید سطحی باشد چون ریشه انار در عمق نسبتاً کمی پخش می شود. رشد و پراکندگی بیشترین مقدار ریشه های انار، سطحی است. تنها تعداد کمی از ریشه ها به عمق می روند. عمق شخم در دوران میوه دهی بیش از 15 سانتی متر توصیه نشده است.
در زمینهای نسبتاً شور، درخت انار مقاومت دارد. برای درک این موضوع، کافی است یادآور شویم که بهترین و وسیعترین مناطق انار خیز کشور ما، زمینهای شور ساوه و اطراف آن است. به طور کلی انار هم مانند انجیر و زیتون در زمینهایی که سایر درختان میوه حتی رشد هم نمی توانند بکنند (مثل زمینهای سنگلاخی) می تواند زندگی کرده و محصول خوبی بدهد، به شرط اینکه آب مورد نیازش، حتماً به طریقی تامین شود.