خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

کود انگور

کود انگور

الف) کودهای معدنی:

1- کودهای ازت یا نیتروژن: مهمترین محرک و تنظیم کننده رشد گیاهان است. به صورت نیتراتها (NO2) و یا آمونیاک (NH4) در زمین زود شسته شده، به عمق خاک می رود. میکروارگانیسمهای موجود در خاک می توانند آن را برای مدت کوتاهی تثبیت کنند ولی خیلی زود دوباره آزادش می کنند. از آن به عنوان کود به صورت آمونیاک یا نیترات یا اوره، در باغبانی و کشاورزی استفاده می شود.

کودهای نیتراتی و اوره به سرعت جذب گیاه شده و در آن اثر می گذارند و کودهای آمونیاکی دیرتر اثر می‌کنند. به منظور کوددهی باغهای انگور همه ساله بیشتر از اوره استفاده می شود. اوره را می توان به عنوان کود برگی با غلظت 1 درصد هم داد. زیاده روی در کودهای ازته یک سلسله اثرات منفی در گیاه می گذارد که مهمترین آنها عبارتند از: رشد بیش از حد، به هم زدن رشد طبیعی گلها و درنتیجه، کم شدن محصول، حساسیت گیاه در مقابل سرمای زمستان.

2- فسفر: به وسیله خاک در سطح آن تثبیت می شود و قادر نیست به عمق خاک، نفوذ کند. به همین دلیل، باید قبل از کاشت نهال، خاک باغ تجزیه شده و معلوم شود که آیا لازم است که به کمک SOU-SOLEUSE مقداری فسفر به عمق آن فرستاد یا خیر؟ در حالت معمولی آن را همراه سایر کودها روی سطح باغ ریخته، آنگاه با شخم عمیق به زیر خاک می فرستد. بعد از همه این کارها، نهالها را در باغ می کارند به عنوان کود فسفر معمولاً از سوپر فسفات استفاده می شود که در آب محلول است. بر عکس آن، پودر استخوان در آب حل نمی شود.

3- پتاسیم: برای ساختن و ساختمان برگها و چوبی و سخت شدن شاخه ها، به ویژه ساقه ها و همچنین برای رسید خوشه های انگور، وجودش حتماً لازم است. معمولاً در خاک تثبیت گشته و خیلی به کندی به داخل اعماق خاک نفوذ کرده و در دسترس ریشه‌ها قرار می گیرد. در تاکستانها منحصراً به صورت سولفات پتاسیم از آن استفاده می شود که در آب به خوبی حل می شود و از قدرت نفوذ بیشتری برخوردار است.

4- منیزیم: یکی از کودهای اصلی در تاکستان است. وجودش در برگها برای ساختن کلروفیل و در نتیجه جذب CO2 از هوا و تبدیلش به قند، ضروری است و معمولاً به صورت سولفات منیزیم به زمین داده شده که به راحتی در آب حل می شود.

5- کلسیم: از کودهایی است که مو به آن شدیداً وابسته است و باید همه ساله به مقدار لازم و حساب شده به باغهای موکاری داد.

ب) کودهای آلی:

کودهای آلی از لحاظ مواد غذایی که به گیاهان می رسانند، در درجه دوم اهمیت قرار دارند. مهمترین اثرشان بر روی خاک، بهتر کردن خواص فیزیکی آن است که از راههای زیر صورت می گیرد:

  • بهتر کردن ساختمان بافت خاک
  • فعالتر کردن میکروارگانیسم خاک.
  • تنظیم نسبت آب به هوا در داخل خلل و فرج خاک.

اهمیت کود آلی مدتها درک نشده بود ولی امروزه بررسیهای متعدد و مداوم ثابت کرده که زمینی که علاوه بر کودهای معدنی به مقدار لازم کود آلی و در نتیجه هوموس دریافت کرده باشد، می تواند آب را مدت زیادتری در خود نگهداشته و در اختیار ریشه گیاه قرار دهد. مواد غذایی موجود در آن، کمتر به وسیله آبیاری و باران شسته می شوند. به خاکهای شنی امکان می دهد که مقدار و مدت بیشتری آب را در خود نگهدارند و خاکهای رسی را پوکتر کرده، باعث می شود که ریشه های گیاهان بتوانند مقداری از آب و مواد غذایی تثبیت شده در زمین را جذب کنند.

مقدار کود

مقدار کودهایی را که به زمینهای تاکستان باید داد (چه آلی و چه معدنی) بر طبق نوع خاک آن و سن درختان انگور تاکستان و اینکه آیا در فواصل بین 2 ردیف از درختان انگور چیزی کاشته باشند یا نه، فرق می کند ولی به طور کلی در ایران در تاکستانی که درختانشان در حال باردهی باشند مقادیر زیر پیشنهاد می شود:

  • اوره           500             کیلو در هکتار
  • سوپر فسفات 500             کیلو در هکتار
  • کود حیوانی 30000         کیلو در هکتار

در خاکهای ایران به خاطر غنی بودن از پتاشیم، معمولاً از این کود صرفنظر می شود ولی تصور می شود برای درختانی که در حال حداکثر میوه دادن هستند، حدود 250 کیلو سولفات پتاسیم در سال لازم باشد. کودهای آلی را معمولاً در پاییز یا زمستان یک باره می دهند. کودهای معدنی را یکباره نباید داد. آنها را می توان در سه بار هر دفعه به فاصله 2 ماه به زمین داد.

کود ازته را از اول شهریور ماه نباید به تاکستانها داد چون باعث ادامه رشد  و در نتیجه، نارس ماندن چوب درختها می شود. با مقایسه به مقدار کودهایی که سالیانه به غلات داده می شود. مقدار کود فوق خیلی زیاد به نظر می رسد ولی هرگاه مقدار محصولی را که غلات می دهند (4000 کیلو در هکتار) با مقدار محصولی که درختان میوه می دهند (45000 کیلو در هکتار) مقایسه کنیم. دلیل این تفاوت روشن می شود.