آب و هوای مناسب کیوی
رطوبت بالای هوا و باران زیاد، از شرایط اولیه لازم برای کاشت کیوی در یک منطقه است. مقدار باران مورد لزوم کیوی از 1000 میلی متر به بالا است. در نقاطی که رطوبت هوا کافی باشد، کمبود باران را می توان به وسیله آبیاری جبران کرد.
اگرچه نهال کیوی در مقابل سرمای شدید حساس است، ولی درختهای مسن مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. عملاً دیده شده که در سالهایی که سرما درختان مرکبات را در شمال ایران می زند و می خشکاند، درختهای کیوی صدمه ای نمیبینند، بنابراین، از همین الان شاید بتوان این فکر را در مغز پروراند که تنها از لحاظ عامل آب و هوایی ممکن است کیوی جانشین برازنده ای برای مرکبات در شمال ایران باشد. ولی برای مطمئن شدن از این فکر یک سلسله آزمایشها لازم است که در سالهای آینده باید عملی شوند. سرمای 10 درجه زیر صفر، به گیاه صدمه می زند و 2 درجه زیر صفر حتی اگر فقط برای 30 دقیقه باشد، گلهایش را خراب می کند. قبل از کاشت نهالها باید به حداقل سرمای سالیانه منطقه توجه کرد. در آن نقاط که امکان پایین رفتن گرما تا این حد ممکن باشد، از کاشت کیوی صرفنظر کرد.
از آنجایی که محصول کیوی را تا اوخر پاییز بر می دارند، سرمای زودرس پاییزی می تواند زمانی سر برسد که میوه ها هنوز چیده نشده اند. در چنین وضعی، امکان صدمه دیدن میوه ها وجود دارد. چه بسا این صدمه، هنگام چیدن میوه ها حس نشود ولی در انبار یا سردخانه نرم شده و از مرغوبیت آنها می کاهد. پیش از ایجاد باغ کیوی همه این مسائل باید دقیقاً در نظر گرفته شوند.
نهال کیوی در مقابل باد، نیاز به بادشکن دارد. برای این کار از درختهای سریع الرشد استفاده می شود. ولی باید درختانی را انتخاب کرد که همزمان با کیوی گل ندهند. چون این خطر وجود دارد که زنبورعسل جذب گلهای درختان بادشکن شده و گلهای دو پایه کیوی را بارور نکند بعلاوه درختان بادشکن نباید میزبان بعضی از آفات کیوی باشند.