خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

ازدیاد زرشک

ازدیاد زرشک

به طور کلی راههای ازدیاد زرشک به قرار زیرند:

1- پاجوش طوقه ای: زرشک به وسیله پاجوش ازدیاد می یابد. همه ساله نهالهای تازه‌ای از پای بوته ها به صورت پاجوشها تولید و رشد می کنند. پاجوشها از روی طوقه به وجود می آیند و به همین دلیل هم آنها را پاجوشهای طوقه ای می نامند.

ازدیاد به وسیله پاجوش، مهمترین و متداولترین راه ازیاد بوته های زرشک است. زرشک کارها هر سال پس از برداشت محصول یعنی پاییز، پای بوته ها را خاک می دهند تا بوته ها تحریک شده و پاجوشهای زیادتری تولید کنند. به تناسب قوی یا ضعیف بودن درختچه‌ها، بعد از یکسال یا دوسال، می توان پاجوشهای ریشه دار و خوبی به دست آورده و در جای دیگر آنها را کاشت.

هنگام جدا کردن پاجوشها از گیاه مادری، باید سعی کرد که پاجوشها ریشه های زیادتری داشته باشند. هر اندازه مقدار ریشه یک پاجوش زیادتر باشد، احتمال گرفتن آن نیز بیشتر است. تعداد پاجوشها در یک باغ زرشک می‌توانند آن قدر زیاد باشد که با فروش آنها یک درآمد دیگری نیز علاوه بر فروش میوه برای باغدار همه ساله به وجود آید.

خوبی مهم ازدیاد زرشک به وسیله پاجوش در این است که پاجوش یا نهال تمام خواص گیاه مادر را به ارث می برد. بدین طریق با گرفتن پاجوش، تنها از درختچه‌های خوب و مقاوم به امراض و پرمحصول می توان باغهای پرمحصول و یکنواخت و یکدست ایجاد کرد. دلیلش هم این است که ازدیاد پاجوش ازدیادی است غیر جنسی و همان طوری که می دانیم در ازدیادهای غیر جنسی هر نهال تمام خواص گیاه مادری را تا حدود صد در صد به ارث می برد. این قانون برای همه گیاهان، از جمله برای زرشک نیز صادق است.

2- خواباندن: هر گاه شاخه های جوان یک الی 2 ساله را در پاییز در خاک بخوابانند، نخست ریشه داده و پس از یک سال از جوانه هایشان نهالهایی به تدریج سر از خاک بیرون می آورند. این شاخه ها را پس از آنکه خوب رشد کرده و قوی شدند از گیاه مادر جدا کرده و در محل نهایی می کارند.

ریشه های زرشک در برابر سرمای هوا خیلی حساسند، به همین دلیل توصیه می شود که پیش از بیرون آوردن نهالها از خاک، چاله های 50 × 50 × 50 سانتی متر را آماده کنند و نهالها را به محض بیرون آوردن از خاک، فوری در چاله هایشان بکارند تا صدمه نبینند یا آنکه ریشه هایش را به وسیله کمی خاک و یک کیسه پلاستیکی قنداق کنند.

3- قلمه: اگر در اسفندماه قلمه بزنند، قلمه ها ریشه داده و رشد می کنند و سال بعد یا حداکثر 2 سال بعد قابل کاشت خواهند شد. قلمه زدن تنها در بعضی از انواع زینتی موفقیت آمیز است و 2 سال بعد نیز قابل انتقال است.

 4- بذر: زرشک دانه دار می تواند با بذر ازدیاد یابد برای این کار بذر به مدت 2 ماه در گرمای 6 درجه بالای صفر گذاشته و پس از آن می کارن