هرس درخت توت
در پرورش کرم ابریشم، معمولاً شاخه های برگدار توت را بریده، در اختیار کرم ابریشم می گذارند تا وی بتواند از برگهای آن که غذای منحصر به فرد این کرمها هستند، تغذیه کند. این کار، خود نوعی هرس بسیار قوی برای درختان توت هم هست. چنین هرسی برای درختان توتی که به منظور میوه دهی نگهداری شده، باعث بی ثمر ماندنشان می شود.
درختان توت میوه آور در ایران اصلاً هرس نمی شوند. در حالی که به هرس نه چندان مختصری نیاز دارند. تا بتواند میوه هایی درشت و شیرین و خوشمزه بدهند. درختان هرس نشده اگر چه میوه می دهند و چه بسا از درختان هرس شده هم زیادتر میوه بدهند، ولی میوه هایش ریز و اغلب کم شیرینند. در هرس درختان توت:
اولاً همه شاخه های خشک شده یا بیمار باید، بریده و فوراً سوزانده شوند. از ریختن شاخه های بریده بیمار زیر درختان باید احتراز کرد چه اغلب این بیماری ها همان جا و داخل شاخه های بریده زمستان را گذرانده و با گرم شدن هوا در اوایل بهار جان می گیرند و نه تنها درخت مجاور بلکه می توانند تمام باغ را نیز آلوده کنند. البته این قاعده برای همه درختان میوه نیز صادق است.
ثانیاً تمام شاخه هایی که به سمت داخل تاج رشد کرده اند و ما آن را "نرک" می نامیم به دلیل بی بار بودن و بی جهت مصرف کردن مواد غذایی باید هرس شوند. از همین نرکها در ازدیاد درختان توت می توان استفاده کرد.
ثالثاً همه شاخهایی که تاج درخت را بی جهت شلوغ کرده و مانع رسیدن نور کافی به میوه ها و در نتیجه بی مزه شدن آنها شده نیز حذف می شوند.
بهترین زمان برای هرس هنگامی است که برگها ریخته و درخت در حالت خواب زمستانی باشد ولی در صورت لزوم، در سایر مواقع نیز می توان درخت توت را هرس کرد.