تکثیر گردو
گردو بیشتر با کشت بذر تکثیر میشود. بذرهای گردو برای جوانه زنی، نیازمند سپری کردن یک دوره ی سرما هستند، که این نیاز سرمایی با قرار دادن آنها به مدت 6-8 هفته در دمای حدود 5 درجه سانتیگراد ( دمای یخچال ) در شرایط مرطوب، برطرف میشود.
به دلیل ناخالص بودن بذر گردو، درختان به دست آمده یک دست نیستند و کمتر به پایه ی مادری شباهت دارند.
تنها مزایای کاشت بذر ارزانی قیمت نهال های آن، نسبت به نهال های پیوندی، منتقل نشدن بیماریهای ویروسی و تولید ریشه عمیق حاصل از ریشه چه است، که در مناطق نیمه کوهستانی و یا مناطقی که انجام آبیاری فراهم نیست، کاشت نهال ها را امکان پذیر میسازد.
پیوند وصله ای، نیمانیم زبانه ای و پیوند جانبی مرسوم ترین و موفق ترین روش های پیوند برای گردو است.
برخی از پایه ها با پیوندک های بعضی از ارقام ناسازگاری نشان میدهند. این نوع ناسازگاری موجب بروز بیماری به نام ((خط سیاه)) (black line) میشود. به نحوی که در محل پیوند لایه سیاه رنگی ایجاد میشود و پایه را از پیوندک جدا میکند. البته جریان شیره زیاد از محل زخم و نیز ترشح ماده ای به نام ژوگلون (juglone) نیز ممکن است در گردو موجب بروز چنین عارضه ای شود.
پیوند شاخه با استفاده از روش های گرمایی
روی گیاهانی مانند گردو و فندق کهجوش خوردن پیوند آنها مشکل است، آزمایش های مختلف نشان داده است که اگر محل پیوند برای مدت زمان مشخصی پس از انجام پیوند در دما و رطوبت مناسب نگه داشته شوند موفقیتدر گیرایی پیوند بیشتر است. نهال های گردو را باید پس از انجام عمل پیوند فصل خواب، در طول دوره ی زمستان ( دوره خواب نهال ) به مدت 3 هفته در درون بستر مرطوب و گرم (با دمای حدود 27 درجه سانتیگراد) نگهداری کرد. به نظر میرسد کهاز میان بسترهای مختلف، بستر خاک اره یمرطوب بهتر از سایر بسترهاست؛ به شرطی که رطوبت آن در حدی باشد که وتی در دست میفشارید آبی از آن خارج نشود.
بعد از عمل پیوند شاخه نهال ها را به طور مورب روی لوله آب گرم قرار دهند؛ تا محل پیوند روی لوله آب گرم قرار گیرد. در این شرایط تشکیل بافت پینه یا کالوس (callus) در محل پیوند، سریع است و درصد گیرایی پیوند افزایش می یابد. به جای لوله آب گرم میتوان از یک کابل که از راه الکتریکی گرما
( 24-27 درجه سانتیگراد ) تولید میکند استفاده کرد. روش کالوس زایی با کابل حرارتی (hot callus cable grafthng) در مقایسه با سایر روش های پیوند درصد گیرایی بالاتری دارد.
از برخی روش های دیگر تکثیر رویشی؛ مانند خوابانیدن شاخه، کشت بافت و نامیزیدن (apomixis) ( تولید جنین و بذر بدون انجام لقاح )، نیز برای تکثیر گردو استفاده میشود. هیبریدهای گردو مانند هیبرید پارادوکس (paradox) را میتوان از طریق قلمه نیز تکثیر نمود.