خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

پایه های گردو

پایه های گردو

     1.گردوی ایرانی( J.egia )

از پایه های بسار متدوالی است که به علت سازگاری کامل، مقاومت به بیماری پوسیدگی طوه و تحمل بیماری خط سیاه محل پیوند، در همه جا استفاده میشود؛ ولی این پایه برای زمین هایی که سطح آب زیرزمینی آن ها بالاست، خاک های شور، خاک های آلودهبه قارچ ریشه بلوط و نماتد، مناسب نیست. در ضمن این پایه در خزانه به کندی رشد میکند.

برگ های این درخت با داشتن5-9 برگچه، پوست خاکستری مایل به نره ای و پوست هسته چروکیده، مشخص میشود. پایه و پیوندک J.egia ممکن است ویروس پیچیدگی برگ گیلاس را که عامل مولد بیماری خط سیاه است، منتقل کنند.

  1. گردوی سیاه (J.nigra)

درختی بلند است که 23 تا 25 برگچه در هر برگ دارد، میوه های آن بزرگ، گرد نامنظم با قطر 3 تا 4 سانتی متر است. این پایه، در مقایسه با J. regia به نماتدها، آرمیلاریا، فیتوفتورا و گال طوقه تحمل پذیرتر است، زودتر میوه داده و اندازه درخت را کاهش میدهد.

عملکرد کم و حساسیت آن به بیماری خط سیاه، باعث توسعه نیافتن کافی این پایه گردیده است.

  1. گردویJ. hindsit

این رقم 15 تا 19 برگچه باریک در هر برگ دارد. پوست آن ضخیم و کمی شیاردار و میوه ی آن تریبا کروی است. معمولا برای مناطی که خاک های حاصلخیز عمیق داشته و عاری از فیتوفتورا، نماتد زخم ریشه و بیماری خط سیاه دارند، توصیه میشود. این پایه به قارچ ریشه بلوط و نماتد مولد غده ریشه ماوم است. جوش خوردن محل پیوند در آن خوب انجام میگیرد. کمبود فسفر، کمبود روی و غرقابی بودن خاک، از رشد اراقامی که روی این پایه قرار دارند جلوگیری میکند. از ویژگی های مثبت آن میتوان به سهولت دسترسی و حساسیت کم به بیماری آرمیلاریا و گال طوقه نیز اشاره نمود.

  1. پارادوکس (paradox)

هیبریدی از گردوی J. hindsii و گردوی ایرانی است. که به هر دو والدین خویش در بسیاری از صفات؛ از جمله، تحمل گونه های نماتد و فیتوفتورا برتری دارد. پایه پارادوکس علاوه بر اینکه به ویروس پیچیدگی برگ گیلاس؛ که موجب ایجاد شانکر و خط سیاه کشنده در محل پیوند و زیر آن میشود، حساسیت بیش از حد دارد، همچنین حساسیت آن به گال طوقه، اختلاف در کارایی آن، هم در میان یک منبع بذری و هم درون منابع بذری مختلف و کمتر در دسترس بودن از معایب دیگر آن است. گاهی در تابستان، چند روز بعد از آبیاری به روش غرابی، برگ های درخت گردو خشک و به طور ناگهانی پژمرده میشوند. این پدیده را فلج می نامند. هیچ گونه عامل بیماری زا در آن دخالت ندارد. تصور میشود که دمای بیش از حد خاک، توف رشد ریشه در اثر رطوبت ناکافی و غرقاب شدن ناحیه ریشه از عوامل موثر در بروز فلج گیاهی (apoplexy) باشد. ریشه های گردوی پارادوکس نسبت به این عارضه بسیار مقاوم اند. تحمل پارادوکس نسبت به J. hindsii در شرایط کلروز گزارش شده است.

  1. گردوی میکروکارپا (j.microcarpa)

این پایه نسبت  به مقدار زیاد بر، کلر و اسیدیته ی خاک مقاوم است و عملکرد بهتری نسبت به پایه های گردو ایرانی و گردوی سیاه نشان میدهد.

از دیگر پایه های گردو میتوان به J. mandshurica اشاره نمود کهدر مناطق سرد کشور چین استفاده میشود؛ ولی در روسیه نتیجه رضایت بخشی نداشته است و پایه رویال که هیبرید J.nigra * J.hindsii است.