خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

ارزیابی میوه و عملکرد در آلو

ارزیابی میوه و عملکرد در آلو

ارزیابی برای خصوصیات میوه مهم ترین بخش فرآیند ارزیابی نتاج می باشد. صفات کمی و کیفی میوه از اهمیت بسیار بالایی در فرآیند گزینش نتاج برخوردار هستند. روش های متعددی برای یادداشت برداری و ثبت خصوصیات وجود دارد که متداول ترین آن ها روش اندازه گیری صفات با مقیاس کمی و روش نمره دهی با مقیاس های عددی (صفات کیفی) است. اگر چه توصیف نوشتاری روش دیگری برای ثبت خصوصیات کیفی می باشد، اما این روش مناسب استفاده در سیستم های مکانیزه کامپیوتری نیست و بهتر است به جای آن از روش نمره دهی (کد گذاری) بر اساس توصیف نامه استفاده نمود. پس از ارزیابی نتاج از نظر خصوصیات کمی و کیفی میوه و انتخاب ژنوتیپ های برتر، مرحله ارزیابی عملکرد آن ها آغاز می شود. در این مرحله از هر ژنوتیپ انتخابی تعدادی روی پایه های تجاری (بهتر است از پایه رویشی استفاده شود) پیوند شده و به  همراه ارقام تجاری استاندارد، به عنوان شاهد در قالب طرح های آماری مناسب، جهت ارزیابی عملکرد کشت می گردد.

ارزیابی نتاج انتخابی آلو در مکان های مختلف

مرحله ارزیابی عملکرد منجر به انتخاب تعداد بسیار محدودی از ژنوتیپ های امید بخش می شود که بایستی در قالب آزمایشاتی در چند مکان مختلف برای ارزیابی صفات در شرایط مختلف اقلیمی کشت گردند و با توجه به نتایج حاصل از این بررسی اقدام به انتخاب ژنوتیپ برتر و معرفی رقم (release procedures) خواهد شد. یک رقم جدید زمانی قابل توزیع بین باغداران و استفاده عموم خواهد بود که مراحل ارزیابی آن ها از نظر مقاومت به برخی تنش های زنده و غیر زنده نیز انجام شده باشد.

شناسایی و جمع آوری ژرم پلاسم

یک مجموعه ژنتیکی با پتانسیل مطلوب که پایه و اساس کلیه برنامه های ژنتیکی است را ژرم پلاسم می گویند. ژرم پلاسم پیکره اصلی حیات و بقا در برنامه اصلاح نباتات است. هر چه دامنه تنوع ژنتیکی بیشتر باشد موفقیت اصلاح گر برای بدست آوردن ژن های برتر بیشتر است. مراکز تنوع مکان هایی هستند که بیشترین تنوع را در آنجا می بینیم. گزینش بدون دورگ گیری (selevtion) یکی از قدیمی ترین روش های اصلاحی به شمار می رود. در جمع آوری ژرم پلاسم آلو اصلاح گران دنبال منابع ژنی جدید و مفید می گردند. پس از مرحله جمع آوری، نگهداری و ارزیابی آن منابع آلوی جمع آوری شده مهم است. در مورد درختان آلو و سایر درختان میوه ایجاد ژرم پلاسم بایستی همراه با ایجاد کلکسیون باشد. اگر نمونه ها از لحاظ هویتی نامعلوم باشند با استفاده از دیسکریپتورها، تجزیه پروتئین و یا طور دقیق تر با استفاده از انگشت نگاری ژنتیکی، تعیین هویت صورت می گیرد.

ارزیابی ژنوتیپ ها در توده های بذری درختان آلو و انتخاب ژنوتیپ های برتر بر اساس صفات مطلوب آن ها و سپس ارزیابی و مقایسه آن ها با ارقام تجاری، یکی از روش های مهم در معرفی ارقام جدید می باشد. گزینش ارقام از توده باغ های بذری در نواحی نزدیک باغ های تجاری این امتیاز را دارد که می توانند با آن ها مقایسه شوند و از طرفی گزینش این نوع ارقام این مزیت را نیز دارد که می توانند به منطقه سازگار باشند. چون در طول زمان ژنوتیپ های متنوع در یک منطقه ترکیبی از صفات مطلوب و نامطلوب را در خود تثبیت نموده اند.

جهش (mutation)

موتاسیون یا جهش به عنوان تغییر ناگهانی در مواد ژنتیکی تعریف شده است. جهش با ایجاد تنوع در موجودات، می تواند سبب سازگاری آن ها با شرایط اکولوژی مختلف می شود. موتاسیون ها به صورت طبیعی و یا مصنوعی ایجاد می شود. در موتاسیون مصنوعی به دست اصلاح گر، قسمتی از DNA حذف یا اضافه شده یا ژنی خاموش می شود.

در طول تاریخ جهش به صورت خود به خودی در اثر برخی از عوامل طبیعی نظیر اشعه ماوراء بنفش و یا سایر پدیده های طبیعی اتفاق افتاده است. جهشی که توسط انسان با به کار بردن مواد شیمیایی در موجودات ایجاد می شود، جهش القایی نامیده می شود. جهش ممکن است به صورت جهش در سطح ژن، جهش در سطح قطعاتی از کروموزوم و یا جهش در سطح کروموزوم ها یا ژنومرخ دهد.

از آنجایی که تغییرات ناشی از جهش کم و بیش به صورت تصادفی است، گاهاً اوقات هر چند نادر، جهشی اتفاق می افتد که سبب بهبود توانایی موجود به بقاء رشد و تولید مثل می گردد. به وسیله نو ترکیبی بین مواد ژنتیکی جدید حاصل از جهش و مواد ژنتیکی قبلی، طیف وسیعی از مواد متنوع ژنتیکی ایجاد می گردد.

عوامل بوجود آورنده جهش عبارتند از موتاژن های فیزیکی یا تشعشعات (اشعه ایکس، اشعه گاما، اشعه بتاء، اشعه ماورای بنفش و اشعه نوترون. موتاژن های شیمیایی) DES.EMS مالکیت هیدرازید، سدیم ازاید، بذر گیاهچه جوان، قلمه و دانه گرده از جمله اندام هایی هستند که بیشتر تحت تاثیر جهش قرار می گیرند.