خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

شناساگرهای مولکولی کاوش گرهای اسید نوکلئیک

شناساگرهای مولکولی کاوش گرهای اسید نوکلئیک

امروزه با استفاده از کاوش گرهای CDNA می توان بیماری های گیاهی را قبل از بروز علائم شناسایی کرد. استفاده از مارکرهای مولکولی جهت گزینش صفات زراعی کار را برای به نژادگرایان گیاهی آسان ساخته است. امکان گروه بندی گیاهان بر اساس صفات مختلف یا مقاومت به بیماری ها در مراحل مختلف رشد و نمو به وجود آمده است. استفاده از  RFLP (چند شکلی طولی قطعات برشی)، RAPD (چند شکلی تکثیر شده تصادفی)، AFLP (چند شکلی طولی قطعات تکثیر شده) و مارکرهای ایزوآنزیم در به نژادی گیاهان به طور فراوانی به چشم می خورد.

کاربرد نشان گرهای مولکولی در جنس پرونوس

نشان گرهای ملکولی از جمله موثرترین و کارآمد ترین ابزار تحقیقاتی در زمینه مطالعات پایه و کاربردی در اصلاح جنس پرونوس به شمار می آیند. نشان گرهای مولکولی به دلیل این که تحت تاثیر عوامل محیطی قرار نمی گیرند، امکان بررسی مستقیم تنوع ژنتیکی را در سطح ژنوم فراهم می کنند. نشان گرهای مولکولی به خصوص ریز ماهواره ها از جمله ابزار بسیار مفید و قدرتمند در مطالعات تنوع ژنتیکی هستند. این نشان گرها در مطالعات مولکولی نظیر تنوع ژنتیکی، روابط ژنتیکی، تهیه نقشه های ژنتیکی، مطالعات مکان یابی ژن های کنترل کننده صفات کمی (QTL) و انتخاب به کمک نشان گر در گونه های متعدد جنس پرونوس به کار رفته اند.

  • مطالعه تنوع ژنتیکی و روابط ژنتیکی

تنوع ژنتیکی مفهومی آماری است که به تنوع موجود بین مکان های ژنی یا میان آلل های ک ژن و یا ترکیبی از ژن ها و یا بین افراد یا  جمعیت های گیاهی و یا سایر موجودات اطلاق می شود. تنوع ژنتیکی از جمله اجزای اصلی در اصلاح گیاهان به شمار می رود و موفقیت در اصلاح ئ عرضه ارقام جدید در جنس پرونوس نیز در درجه اول تابع وجود تنوع ژنتیکی است.ژرم پلاسم موجود در جنس پرونوس بسیار متنوع بوده و انتقال ژن های جدید طی برنامه های اصلاحی از گونه های خویشاوند به ارقام زراعی به منظور دستیابی به ارقام و پایه های بهتر و سازگارتر به کمک دورگه های بین گون های صورت گرفته است.

  • تهیه نقشه های ژنتیکی

نقشه های ژنتیکی پیوستگی معرف و بیانگر آرایش مکان های ژنی متعددی است که شامل نشان گرهای مورفولوژیکی، ایزو آنزیمی و نیز DNA در طول کروموزوم می باشد.

ترسیم نقشه های ژنتیکی به منظور بهبود فرآیند اصلاح در جنس پرونوس مورد توجه قرار گرفته است و در این میان هلو نسبت به سایر گونه های دگر بارور و هتروزیکوس این جنس بیشتر مطالعه شده است. تهیه نقشه های ژنتیکی متعددی بر اساس تلافی های بین و درون گونه ای و به کمک نشان گرهای مولکولی در جنس برونوس تهیه شده است.

  • مکان یابی ژن های کنترل کننده صفات کمی (QTL)

آنالیز مکان های صفات کمی (QTL) منجر به شناسایی مکان های ژنی کنترل کننده صفات کمی در یک جمعیت می شوند و شامل دو مرحله نقشه یابی نشان گرها و تعیین ارتباط میان این صفات با نشان گرها است.

انتخاب به کمک نشان گرها

در این روش ژن مورد نظر بر اساس وجود پیوستگی با یک نشان گر ژنتیکی تشخیص داده شده و انتخاب می شوند. در انتخاب به کمک نشان گرمی توان بر اساس حضور نشان گر پیوسته با ژن به وجود ژن پی برد و لازمه این امر نزدیک بودن نشان گر به ژن مورد نظر است. در حقیقت انتخاب به کمک نشان گرهای ژنتیکی به یک نقشه ژنتیکی اشباع شده نیاز دارد که درجه اشباع آن به هدف مطالعه نقشه بستگی دارد.

تولید و توسعه میکروب های مفید

تولید مایه زن های میکروبی و استفاده بی رویه و بدون احتیاط از کودها و سوم شیمیایی برای تولید محصول و کنترل حشرات و آفات منجر به آلودگی محیطی و از بین رفتن حاصلخیزی و سلامت خاک و توسعه مقاومت در برخی حشرات و مشکلات بقایای سموم شده است. لذا یک توجه جهانی به استفاده از کودها و آفت کش های زیستی مطمئن در مدیریت تلفیقی تغذیه و سیستم های مدیریت آفات وجود دارد. کودهای زیستی میکروارگانیسم هایی هستند که نیتروژن اتمسفر را تثبیت کرده و یا فسفر تثبیت شده را در خاک به صورت محلول درآورده و عناصر غذایی را بیشتر در اختیار گیاه قرار می دهند. استفاده از میکروارگانیسم ها به عنوان کود، مزایای زیادی دارداز جمله کم هزینه بودن آن ها، غیر سمی بودن برای گیاهان، آلوده نکردن آب های زیرزمینی و اسیدی نکردن خاک و مناسب برای رشد گیاه، باکتری های حل کننده فسفر گروهی از میکروارگانیسم ها هستند که فسفر غیرمحلول خاک را به صورت محلول درآورده و آن را به راحتی در اختیار گیاه قرار می دهند. میکوریزا به همزیستی بین قارچ های غیربیماری زا و ریشه گیاهان گفته می شود. میکوریزا عناصر غذایی را از لایه های عمیق تر خاک در اختیار گیاهان قرار می دهد و با مایه زنی آن ها به استقرار و رشد بهتر گیاهان می توان کمک کرد. این اجتماع میکوریزاها، همچنین به مقاومت گیاهان در برابر حمله بیماری ها کمک کرده و از طرفی خصوصیات خاک را نیز بهبود می بخشد.