مدیریت کف باغ آلو
برای مدیریت کف باغ دو سیستم وجینی و علفی وجود دارد. در سیستم وجینی کف باغ عاری از علف است. در این سیستم کلیه علف ها هرز و پوشش گیاهی در سطح باغ حذف می شود. این روش برای مناطق خشک کاربرد دارد و برای کاهش رقابت در مصرف آب و کود این کار اینجام می شود.
استفاده از سیستم وجینی باعث افزایش جذب نور خورشید توسط خاک و جلوگیری از پوسیدگی طوقه گیاهان بر اثر رطوبت زیاد اطراف ریشه ها و نیز ممانعت از رقابت بین علف های هرز و درخت اصلی می گردد. کاربرد سیستم وجینی باعث افزایش مشکل فرسایش خاک و نیز تراکم خاک می گردد.
سیستم علفی را در مناطقی به کار می برند که مشکل ن آبی ندارند. استفاده از گیاهان پوششی در بستر خاک باعث بهبود حاصلخیزی خاک ، جلوگیری از فرسایش خاک و کنترل تراکم خاک می گردد. گاهی از کشت گیاهان پوششی برای کنترل سایر علف های هرز استفاده می شود. در سیستم علفی از گیاهان پوشی در کف باغ استفاده می شود. این گیاهان علفی می توانند از خانواده لگومینوز باشند. در این سیستم علف های حاشیه تنه درخت حذف می شوند. ولی بین ردیف ها دارای پوشش گیاهی است.
انواع پوشش های کف باغ آلو
برای پوشش دهیکف باغ ز موارد دیگری نیز استفاده می شود که هر یک مزایا و معایبی دارند.
- تراشه چوب : پوشش امید بخشی است . نیاز به مصرف رطوبت و آبیاری را کم می کند.
- کاغذ : بهترین کنترل کننده علف های هرز
- یونجه : کنترل کننده ضعیف علف های هرز و منبع غنی ازت.
- شبدر : کنترل مناسب علف های هرز ، نیاز به مصرف کم رطوبت .
از جمله مزایای مالچ عبارت است از اصلاح ساختمان خاک، تصفیه آب، حفظ رطوبت خاک، تعدیل دمای خاک ، کاهش فرسایش ، کنترل علف های هرز بدون استفاده از علف کش و در نتیجه مناسب برای کشت های ارگانیک. هزینه زیاد از جمله معایب آن است.