ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی آلو
در میوه آلوترکیبات ارزشمندی وجود دارد که در تامین سلامت بدن نقش مهمی دارند.الودارای ترکیبات غدایی باارزشی ازجمله کربوهیدرات(فیبر و قند های محلول)اسید های امینه املاح معدنی وویتامین هااست که میزان این ترکیبات در 100گرم میوه تازه الو 9-1ارایه شده است الو دارای انواع معدنی از جمله اهن کلسیم فسفر منیزیم مگنز فلور گوگرد پتاسیم است میزان کربوهیدرات ها (پلی ساکاریدها فیبروقند های محلول)درمیوه رسیده وتازه حدود13درصد وزن میوه را تشکیل می دهدولی میزان قندهای محلول درمیوه3درصد است الو خشک سرشار از کربوهیدرات هااست100گرم الوی خشک حاوی49گرم کربوهیدرات میباشد.بیشترین قندموجود درالو شامل گلوگز فروکتوز وسوربیتول می باشد.ویتامین های موجود درالوشامل ویتامین محلول در چربی مانند ویتامینA وویتامینCمیباشد همچنین درمیوه تازه ان اسید های الی از جمله اسید مالیک اسید سیتریک اسید سوکسنیک و اسید سال سالسیلیک وجود دارددرپوست الودرحدود 3درصد اتن وجود دارد مغز هسته الو حاوی مواد چرب وماده تلخ امیگدالین است که ازتقطیر ان سیانیدریک بدست می اید به همین دلیل مغز هسته الو سمی و تلخ بوده وخوردن ان خطرناک است میزان قند وویتامینBدرالوی دراثر خشک شدن زیاد می شوداما در اثر پختن ارزش غذایی زیادی را از دست می دهد لذا بهتر است پس از شستشو بااب گرم خیسانده و مصرف شود.
جدول-9-1-ارزش غذایی 100گرم الوی تازه
مواد مغذی واحد ارزش درصد گرم
اب گرم 20/80
انرژی کیلوکالری 46
چربی گرم 28/
کربوهیدرات گرم 42/11
فیبر گرم 4/1
مواد معدنی
کلسیم میلی گرم 6
اهن میلی گرم 17%
منیزیم میلی گرم 7
فسفر میلی گرم 16
پتاسیم میلی گرم 157
سدیم میلی گرم 1
روی میلی گرم 10%
مس میلی گرم 57%
منگنز میلی گرم 52%
سلنیوم میکروگرم 1
ویتامین ها
ویتامینC میلی گرم 5/9
ویتامینB میلی گرم 43%
ویتامینB میلی گرم 96%
نیاسین میلی گرم 417%
پانتاتونیک اسید میلی گرم 135%
ویتامینB6 میلی گرم 81%
پیریدوکسین میلی گرم 29%
ریبوفلاوین میلی گرم 26%
ویتامینA میلی گرم 345
ویتامینE میلی گرم 26%
چربی ها
اسید های چرب اشباع گرم 16%
کلسترول گرم 16%
فیتسترول گرم 21%
آمینو اسید
ترثونین گرم 16%
ایزولوسین گرم 16%
لوسین گرم 21%
لایزین گرم 17%
متیونین گرم 006%
سیستیشین گرم 400%
فنل الانین گرم 017%
تیروزین گرم 006%
والین گرم 019%
ارژنتین گرم 013%
هیستیدین گرم 130%
آلانین گرم 029%
اسپارتیک اسید گرم 249%
گلوتامیک اسید گرم 037%
گلاسین گرم 012%
پرولین گرم 034%
سرین گرم 020%
خواص درمانی آلو
خواص درمانی آلو در طب جدید
ضد عفونی کننده ی غذا
پژوهشگران معتقدند از الو می توان به عنوان ضد عفونی کننده غذا استفاده کرد الوی خشک خواص ضد میکروبی دارد که می تواندخطر الودگی گوشت را کم کند افزودن الو یا عصاره ان به گوشت قیمه شده به میزان قابل توجهی از رشد میکروب هارا جلوگیری می کند .هرچند ادویه نیز می تواند نقش مشابهی ایفا کند اما عصاره ی الو طعم اندکی دارد و به همین دلیل طعم اصلی غذا را تغییر نمی دهد افزودن سه درصد عصاره الو مانع از رشد آلو قسمت میکروب ها می شود. آلو به دلیل کمک به مرطوب ماندن گوشت، کیفیت گوشتی را که دوباره گرم می شود را نیز بهبود می بخشد.
جلوگیری از گرسنگی (آلو خشک)
در تغذیه وجود فیبر برای از بین بردن اشتها ضروری است. برای این که به میل شدید انسان به خوردن غلبه شود، باید آلوی خشک در برخی از غذاها جایگزین شود. همچنین می توان این میوه خشک را به عنوان صبحانه میل نمود. دکتر فرانک سینگر متخصص تغذیه، خاطر نشان می کند اگر دچار یبوست نیستید، از مصرف زیاد آلو خشک در روز بپرهیزید تا دچار اختلالات مربوط به روده نشوید.
تسهیل کاهش وزن (آلو خشک)
آلوی خشک طعم شیرینی دارد، اما قندهای موجود در آن طبیعی و تصفیه نشده اند و بدن آن ها را بسیار راحت تر از قندهای سفید می سوزاند، بنابراین مصرف معقول آلو خشک نه تنها باعث چاقی نمی شود، بلکه به خاطر غنی بودن از فیبرها (هفت گرم فیبر در 100 گرم آلو خشک) به کاهش وزن و لاغری بدن کمک می کند. فیبرها باعث احساس سیری زود هنگام می شوند و از آنجا که دیر هضم هستند و مدت زمان طولانی در معده می مانند احساس گرسنگی را با تاخیر انداخته و کاهش وزن را تسهیل می نماید.
بهترین درمان برای جلوگیری از یبوست
آلوی خشک دارای خاصیت ملینی بوده و این خاصیت خود را مدیون فیبرهای حل شدنی و حل نشدنی موجود در آن می باشد که باعث سرعت بخشیدن به عبور مواد دفعی از روده ها می شود. این میوه خشک دارای دو ملین طبیعی، دی فنیل ایزاتین (diphenylisatine) و سوربیتول (sorbitol ) می باشد. همچنین در آلو بخارا، یک ماده شیمیایی به نام هیدروکسی فنیلی ساتین (hydroxphenylisatin) وجود داشته که موجب تحریک عضلات نرم روده بزرگ و کارایی بیشتر آن ها شده و در نتیجه آلوی خشک شده به عنوان یک عامل ملین و از بین برنده یبوست شناخته می شود.
سوربیتول در اغلب میوه ها در حدود یک درصد وجود دارد، ولی این مقدار برای آلو 15 درصد است که ظاهراً علت اصلی ملین بودن آن نیز همین قند طبیعی است.
اغلب مردم با خاصیت ملین بودن آلوها آشنا هستند. آلو از دو طریق حرکت مواد را در روده منظم می کند:
- به خاطر داشتن الیاف فراوان جاذب آب، آلو باعث افزایش حجم مواد غذایی درون روده و معده می گردد و در نتیجه به حرکت آن ها کمک می کند.
- آلو دارای ماده ی شیمیایی ملینی است که با فعال کردن عضلات روده، به دفع مواد کمک می کند.
البته دانشمندان هنوز نتوانسته اند ماده ی اصلی ملین آلو را از آن جدا کنند، اما دکتر سیدنی مارسی بیوشیمیست معروف غربی معتقد است علت اصلی این خاصیت وجود منیزیم در آلو است. این نظر هنوز تایید نشده است زیرا میوه هایی مانند گردو، بادام و فندق هم سرشار از منیزیم هستند اما ملین نیستند.
به طور کلی می توان آلو را به عنوان راه حلی طبیعی برای دفع راحت دانست، زیرا میزان موجود در آن تقریباً معادل بلغور جو دوسر است. دکتر فرانک سینگر متخصص تغذیه توصیه می کند در صورتی که دچار یبوست هستید، هر روز دو یا سه عدد آلو خشک را با صبحانه میل نمائید. البته می توان با توجه به عکس العمل مزاجی خود مقدار مصرف خود را تنظیم کنید. همچنین آلو خشک به کولون (بخشی از روده بزرگ) کمک می کند تا وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. فیبرهای موجود در آلو به ویژه به دلیل دفع چربی غذاهای مصرف شده از طریق مدفوع، ذخیره سازی کالری ها را محدودتر نموده، بنابراین توصیه می شود حتماً مصرف آلو خشک در وعده های غذایی خود گنجانیده شود. لازم به ذکر است در مواقعی که میل شدیدی به خوردن وجود دارد، می توان اشکال مختلف آلو و آلوی خشک را به شکل پخته یا خیس مصرف کرد که البته آلوی خشک شده موثرتر می باشد.
خواص آنتی آکسیدانی آلو
آلو خشک منبع غنی آنتی اکسیدانی و طبیعی کننده میزان قند خون است. به علت غنی بودن از آنتی اکسیدان، از قلب در برابر بیماری محافظت می کند. سرشار بودن این میوه از آنتی اکسیدان ها با چین و چروک روی پوست مبارزه می کند. یک پژوهش آمریکایی در سال 2004 نشان داد در میان میوه ها و سبزیجاتی که قادرند رادیکال های آزاد منشا پیری پوست را از بین ببرند، آلو خشک رتبه نهم را از نظر غنای آنتی اکسیدانی به خود اختصاص داده است. اما چیزی که قابل توجه است تاثیر مصرف آلوی خشک در جلوگیری از سرطان و پایین آوردن کلسترول خون است.
این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن می باشد که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال های آزاد اکسیژن را خنثی می کند. رادیکال های آزاد اکسیژن اثرات مخربی را نظیر رسوب چربی در رگها و گرفتگی عروق و بروز بیماری های قلبی عروقی، تخریب DNA و افزایش شدید احتمال تولید سلول های سرطانی در بدن و افزایش احتمال بروز استئوآرتریت (منشا پیدایش بیماری هایی نظیر آرتریت روماتوئید) در بدن اعمال می کنند. بتاکاروتن، یکی از فرآورده های ویتامین A می باشد که در مبارزه با سرطان نقش اساسی دارد. به علاوه ویتامین C، می تواند با خنثی نمودن رادیکال های آزاد از پیشرفت بیماری هایی نظیر آسم، سرطان روده، آرتروز استخوان و روماتیسم جلوگیری نماید.
آلو موثر در زیبایی پوست و مو
بتاکاروتن و ویتامین A موجود در آلو برای حفظ پوست و بینایی لازم بوده و مرطوب کننده ای فوق العاده ای برای پوست و ضد چین و چروک پوست است. آهن موجود در آن از مشکلات مربوط به کمبود آهن در مو از جمله خشکی، سفتی، بی رنگی، و ریزش مو پیش گیری و سبب رشد موهای سالم می شود. همچنین بدلیل وجود آنتی اکسیدان موجود در آن از پوست در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت کرده و روند پیری را به تاخیر می اندازد.
کاهش فشار و قند خون (آلو)
این خشک بار (آلوی خشک) از نظر پتاسیم غنی بوده و در نتیجه برای کسانی که فشار خون بالا دارند، بسیار مناسب است. به علاوه، در آلو بخارا مقدار زیادی نیاسین، ویتامین A و ویتامین B6 وجود دارد. آلو به دلیل غنی بوده از پتاسیم با فشار خون بالا مقابله نموده و سبب کاهش فشار خون به سبب سرشار بودن آن از پتاسیم است. فواید پتاسیم در کاهش فشار خون بالا به اثبات رسیده است. در 100 گرم آلو خشک، 800 میلی گرم پتاسیم وجود دارد.
آلو سرشار از انرژِی (غذای ورزشکاران)
آلو خشک سرشار از کربوهیدرات ها است. 100 گرم آلوی خشک حاوی 49 گرم کربوهیدرات می باشد. به همین دلیل این میوه خشک، انرژی زا است. کربوهیدرات های موجود در آلو متنوع هستند (گلوکز، فروکتوز و سوربیتول ) و به تدریج جذب بدن می شوند و این امر از بالا رفتن قند خون و در پی آن احساس گرسنگی جلوگیری می کند، بنابراین مصرف این میوه خشک برای افرادی که زیاد ورزش می کنند، توصیه می شود.
البته میزان مصرف آلوی خشک با توجه به فعالیت های بدنی روزانه متفاوت است. در صورت تحرک بدنی کم، یک یا دو عدد آلو خشک برای بدن کافی است، اما در صورت رفتن به گردش های طولانی، بیشتر از این مقدار توصیه می شود.
دفع صفرا (آلو)
آلو دارای محلول بوده که از طریق افزایش دفع صفرا باعث کاهش کلسترول می شود. وقتی صفرا همراه فیبر آلو دفع می شود، کبد برای ساخت مجدد صفرا کلسترول را از گردش خون جمع می کند و بدین طریق کلسترول در گردش در بدن کاهش می یابد.
جلوگیری از ابتلاء به سرطان (آلو)
آلو از ابتلای به سرطان پیش گیری می کند. آلو نه تنها بافت مغز را در مقابل رادیکال های آزاد محافظت می نماید، بلکه از بیماری های قلب و عروق وسرطان نیز پیش گیری می کند. همچنین آلو سرشار از فنول می باشد. فنول ها از تخریب سلول های بدن به ویژه در مقابل اکسیده شدن مولکول های چربی محافظت می کنند. همچنین این ترکیب مانع اکسیده شدن کلسترول LDL می شود و در نتیجه از ابتلا به بیماری های قلب و عروق پیش گیری می نماید.
پیش گیری از ابتلاء به دیابت نوع دوم (آلو)
فیبر محلول موجود در آلو باعث کاهش سرعت تخلیه معده شده و در نتیجه جذب قند را توسط عروق خونی دستگاه گوارش آهسته تر می کند و این امر به تنظیم قند خون کمک می کند. همچنین فیبر موجود در آلو علاوه بر برطرف کردن یبوست و صفرا سبب می شود تا حساسیت سلول های بدن به انسولین افزایش یافته و از ابتلا به دیابت نوع دوم پیش گیری شود.
پایین آورنده کلسترول و قند خون (آلو)
آلو به دلیل داشتن ویتامین C، از اکسید شدن کلسترول توسط رادیکال های آزاد جلوگیری می نمایند، زیرا اکسید شدن کلسترول سبب ابتلاء به بیماری های قلبی در افراد دیابتی و همچنین گرفتگی رگ ها می گردد. آلو دارای فیبرهای قابل حلی است که کلسترول خون را کاهش می دهند. همچنین داشتن فیبر غذایی برای کنترل قند خون موثر است. فیبر حل نشدنی در آب آلو نیز حساسیت بدن به انسولین را افزایش داده و مانع از بروز دیابت نوع دوم می شود. دکتر سینگر تصریح می کند که به طور معمول، پتاسیم و فلاوونوئیدهای آلو خشک از بروز بیماری های قلبی – عروقی پیش گیری می کنند.
اثر دیگر آن به خاطر داشتن مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن می باشد که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال های آزاد اکسیژن را خنثی می کند. رادیکال های آزاد اکسیژن اثرات مخربی را نظیر رسوب چربی در رگ ها، گرفتگی عروق، بروز بیماری های قلبی اثرات مخربی را نظیر رسوب چربی در رگ ها، گرفتگی عروق، بروز بیماری های قلبی عروقی، تخریب DNA، افزایش شدید احتمال تولید سلول های سرطانی در بدن و افزایش احتمال بروز استئوآرتریت (منشاء پیدایش بیماری هایی نظیر آرتریت روماتوئید) بر بدن دارند. با توجه به تاثیر آلو در پیش گیری از این بیماری ها، مصرف این میوه می تواند در سلامت انسان بسیار موثر باشد.
استحکام استخوان ها (آلو)
آلو قدرت استخوان سازی را افزایش داده و مانع از بروز پوکی استخوان می شود. این میوه نسبت به شیر دارای ماده مغذی بیشتری برای استخوان سازی است. نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد مصرف روزی 10 تا 12 عدد آلو از دست رفتن استخوان در زنان یائسه را جبران می کند. همچنین آلو باعث استحکام استخوان ها می شود. محققان دانشگاه ایالتی فلوریدا و دانشگاه ایالتی اوکلاهاما تراکم استخوانی دو گروه از زنان یائسه را به مدت 12 ماه مورد بررسی قرار دادند. در این پژوهش زن های شرکت کننده به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول روزانه 100 گرم معادل حدود 10 عدد آلو خشک مصرف کردند و گروه دوم روزانه 100 گرم سیب خشک دریافت کردند. شرکت کننده های هر دو گروه روزانه مکمل کلسیم و ویتامین D مصرف کردند. نتایج بررسی ها نشان داد که تراکم استخوانی در ناحیه ستون فقرات و بازوهای گروه مصرف کننده آلو خشک بالاتر بوده است.
جلوگیری از تکثیر باکتری های روده (آلو)
فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری های مفید و مانع از رشد باکتری های مضر در داخل روده می شود. در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در داخل روده اسید بوتیریک تولید می شود که منشاء انرژی برای سلول های روده است و به این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
مقاوم سازی سیستم ایمنی بدن (آلو)
یکی از توانایی های آلو سیاه و آلو بخارا قابلیت جذب بالای آهن می باشد. محققان دریافته اند که این قابلیت بدلیل وجود ویتامین C موجود در آن می باشد. از فواید ویتامین C می توان به سالم ساختن بافت های بدن و همچنین مقاوم ساختن سیستم ایمنی بدن اشاره نمود. مصرف مقدار کمی ویتامین C به صورت روزانه در فصل سرما برای جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار می باشد و همچنین مورد نیاز افرادی است که به طور مرتب از عفونت گوش رنج می برند.
فواید آلو در بارداری و شیردهی (آلو)
فیبر موجود در آلو به هضم مواد غذایی کمک کرده و همچنین از بروز یبوست در بارداری پیش گیری می کند. ویتامین C موجود در آن به جذب آهن کمک می کند و همچنین باعث سلامت بافت های بدن مادر و جنین می گردد. همچنین گفته شده است که مصرف آلو پیش و در زمان بارداری موجب افزایش هوش بچه می شود. مصرف آلو به واسطه ویتامین ها و املاح فراوانی که دارد در دوره شیردهی نیز توصیه می شود. مصرف آلو توسط زنان شیرده ازدیاد شیر آن ها می شود.
آلو بخارا
میوه این درخت به طوری که در مخزن الادویه است، اثر هضم کننده، اشتها آور و محرک ترشحات صفراوی دارد. طعم میوه بر خلاف سایر آلوها، ترش و دارای اسید مالیک، قند و مواد آلبومینوئیدی و پکتیکی می باشد. ریشه این درخت اثر قابض دارد. نوع خشک کننده آن در انواع سوپ ها و خوراک ها و خیسانده آن در آب در صبح و قبل از ناشتا به منظور لینت مزاج و رفع یبوست های عادی و تقویت اعمال کلیه به کار می رود. به دلیل اینکه بر روی میوه پوست نسبتاً سختی وجود دارد، میوه رسیده را به منظور جداسازی پوست آن پس از برداشت باید متذکر شد که زیاده روی و مصرف بی رویه آلو بخارا موجب ناراحتی معده، نفخ، تولید اسید اوریک و ناراحتی طحال می شود. اشخاص سرد مزاج باید در مصرف این میوه احتیاط نمایند. افراد مبتلا به قند خون نیز نباید در مصرف آلو بخارا زیاده روی کنند. همچنین افرادی که مبتلا به ناراحتی هایی مانند نقرس، اسید اوریک، رماتیسم، اترومی، تصلب شرایین، اسهال، زخم معده و اثنی عشر می باشند، باید در مصرف میوه تازه مزبور احتیاط نمایند.
آلوی بخارا به سبب خاصیت تقطیع و تلطیف خود اختلاط فاسد را نرم کرده و از معده و روده خارج می کند. ولیکن در افراد سرد مزاج با کسانی که معده سرد دارند، بهتر است با آب و عسل میل شود. همچنین کسانی که از بیماری های طحال رنج می برند باید این آلو را قبل از غذا آن را میل کرده و تا از معده خارج نشده غذای دیگری نخورند.
کسانی که دارای کبد ضعیف هستند، باید از مصرف زیاد آلو خودداری کنند و هرگز آن را بعد از غذا میل نکند زیرا باعث ایجاد نفخ و گاز در معده می شود.
خواص درمانی برگه آلو
برگه آلو بهترین ضد سم بوده و کمک موثری در تنظیم دستگاه هاضمه در بدن است. همچنین غنی از منیزیم، سدیم، فسفر و پتاسیم بوده و مصرف آن به مقدار کافی فیبر غذایی را برای بدن تامین می نماید. همچنین در حفظ سلامتی کبد موثر است و باعث سم زدایی از سیستم گوارشی می شود. مبتلایان به کبد چرب می توانند چند عدد انجیر خشک و آلو بخارا را در آب خیسانده و صبح مصرف کنند، زیرا به دفع سموم از کبد کمک خواهد کرد. برگه آلو در مبارزه با عفونت و تب های روده ای نیز بسیار حائز اهمیت است. از آنجا که حاوی مقدار زیادی فسفر است، در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تاثیرگذار می باشد. نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معده نیز موثر می باشد.
خواص درمانی آلو در طب سنتی
آلو دارای سرد و تر است. همچنین طبع برگ آن نیز سرد است. درمان کننده بیماری کبدی، دفع کننده اوره، اسید اوریک و چربی خون است. همچنین آرام بخش و ملین و برای اشخاصی که از ناراحتی یبوست رنج می برند، بسیار مفید است. آلوی خشک برطرف کننده خارش بدن است. انواع آلو یا آلوچه تازه برای مبتلایان به سوءهاضمه مزمن و ضعف اعصاب بسیار نافع است، زیرا ملین خوب و محرک دستگاه تغذیه است و عمل آن برای تمام اعضای بدن موثر است و باید جزو سبد غذایی اشخاصی که مبتلا به رماتیسم و نقرس و تصلب شرائین هستند قرار گیرد. آلو بخارا برطرف کننده حرارت طبع و مسکن حرارت دل، قی و تشنگی است. مصرف آلو قبل از صبحانه در تقویت اعمال کلیه ها و رفع یبوست بسیار مفید است. مصرف دم کرده حاوی عصاره برگ، مغز وهسته آلو و آلوچه کرم کش است. جوشانده ای که از برگ و ساقه آلو تهیه می شود، برای ناراحتی های ورم گلو، ورم لوزه و تقویت لثه ها مفید است. نوشیدن آب آلو دفع کننده کرم های معده است. مخلوطی از آلو و سرکه درمان کننده جوش بدن کودکان است. مالیدن یک عدد آلوی خیس شده در داخل دهان کودکان برای درمان برفک بسیار موثر است و بالاخره این که صمغ درخت آلو که در طبیعت گرم تر از صمغ عربی است سرفه را برطرف می سازد و در ضمن خرد کننده سنگ های کلیه و مثانه است.
بعضی از خواص دیگر انواع آلو به اختصار عبارتند از:
- در درمان بیماری های کبدی موثر است. به این منظور سه تا پنج عدد آن در ساعات 10 صبح و 5 عصر میل شود، البته آلو تازه یا خشک خیس کرده بهتر است.
- آلو دفع کننده اوره، اسید اوریک و چربی خون است. بهتر است صبح قبل از خوردن صبحانه چند عدد از آن را خیس کرده و استفاده شود.
- ضماد تهیه شده از آلو و سرکه جوش های چرکی پوست و اگزوما را التیام می بخشد.
- آلو برای کسانی که گرفتگی عروق دارند مفید می باشد.
- کسانی که از بیماری آسم رنج می برند از صبح تا شب 10 دانه آلو مصرف نمایند.
- آلو در معالجه کم خونی، ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی موثر می باشد. بهتر است آلو را به صورت خیس شده در ساعت 10 صبح میل شود.
- برای قطع ترشحات سفید رنگ مهبل و تنظیم کننده عادت ماهانه خانم ها نیز می توان از آلو استفاده کرد.
- برای درمان سردرد بهتر است قبل از غذا آلوی تازه یا خشک میل شود.
- کسانی که به خاطر غلبه صفرا آشفته حال و پریشان هستند، شب وقت خواب از آلوی خیس کرده استفاده کنند.
- برای درمان سرفه روزانه چهار بار و هر بار حدود یک عدد آلوی خشک آهسته مکیده شود.
- برای خرد کردن سنگ مثانه از صمغ درخت آلو شش بار یعنی هر سه ساعت یک حبه نیم گرمی در دهان گذاشته و مکیده شود.
- مالیدن آلو به چشم باعث افزایش دید می شود، البته با احتیاط مصرف شود چون ممکن است آلوده باشد.
- برای دفع کرم های معده بهتر است آب آلو بخارا صبح ناشتا نوشیده شود و نصف لیوان به مدت چهار روز هر روز صبح ناشتا خورده شود.
- برای درمان ورم گلو و تقویت لثه از پخته و جوشانده برگ و ساقه ی آلو به صورت غرغره استفاده شود.
- آلو برای سرد مزاجان و کسانی که نفخ شکم دارند مضر است.
- برای درمان تصلب شرائین از خیس کرده آلو در صبح ناشتا استفاده شود. 10 عدد آلو در یک لیوان آب و یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه شده و صبح ناشتا میل شود.
- آلو بوی بد دهان را از بین می برد.
- برای درمان جوش های جلدی و درمان خارش و درمان آلرژی آلو را با کمی سرکه پخته و سپس روی جوش ها گذاشته شود.
- ماسک آلو برقانی در رفع جوش موثر است. آلوها را بجوشانید و سپس بگذارید سرد شود و با روغن بادام مخلوط کنید. این ماسک ضد جوش را پنج تا 10 دقیقه روی صورت تان بگذارید و سپس شست و شو دهید.
- ماسک آلو سیاه برای رفع جوش های عمیق پوستی کاربرد دارد. دو عدد آلو سیاه تازه را له کنید. نصف لیوان آرد جو دو سر را به همراه دو قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه نمایید و به کمی آب به صورت یک خمیر چسبنده در آورید. این خمیر را بر روی پوست صورت بمالید و پس از 20 دقیقه صورت را با آب ولرم بشویید.
- آلو دردهای مفصلی را تسکین داده و برطرف کننده درد مفاصل است.
- مالیدن آلوی خیس برفک های دهان بچه را از بین می برد.
- برای درمان مننژیت از شربت آلو سیاه استفاده کنند.
- برای درمان ورم پروستات توصیه می شود از دم کرده گل خشک آن به مدت هفت روز استفاده شود یا از آلوی هسته گرفته و خشک به صورت شیاف استفاده کنند.
- جهت درمان کمر درد از دم کرده شکوفه آلو روزی سه بار هر بار پنج گرم آن در یک لیوان آب جوش حل شده و خورده شود.
- کسانی که اختلال حواس دارند از آش آلو استفاده کنند.
- برای درمان بیماری بواسیر می توان آلو را در برنامه غذایی استفاده شود.
- آلو سرشار از پتاسیم بوده به خاطر همین برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است.
- خوردن آلوی تازه یا پخته و یا کمپوت آلو برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم، نقرس و تصلب شرائین مفید است.
- مصرف آلو به صورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است؛ زیرا آلوی خام دیر هضم می شود.
- آلوی خشک برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید است.
- آلو سیاه بسیار برای بینایی مفید است و از ابتلاء به بیماری کم سویی چشم در دوران کهن سالی جلوگیری می نمایند.
- گیاه خواران و افرادی که مقادیر کمی گوشت قرمز مصرف می کنند، خود را در معرض خطر دریافت ناکافی آهن و تهی شدن ذخایر آهن بدن قرار می دهند. فقدان آهن می تواند در نهایت به کم خونی منجر شود که خستگی مفرط و عدم تمرکز از عوارض آن است. ولی باید توجه داشت که آلو خشک منبع خوبی برای آهن است.