کاشت زرشک
زرشک را باید در آب و هوای ملایم و معتدل کاشت. زرشک معمولی یا آشی گیاه اقلیم نیم خشک سرد است. زرشک واریته ارینتالیس براچیوبوتریس گیاه اقلیم مرطوب سرد می باشد. زرشک به سرمای بهاری و پائیزی مقاوم می باشد.
درخت زرشک از سال پنجم میوه می دهد که سال به سال به مقدار محصول آن افزوده می شود به این ترتیب که هر درخت در سال پنجم یک کیلو و در بیست سالگی حدود صد کیلو زرشک تازه خواهد داد. از هر 5 کیلو زرشک تازه(تر ) یک کیلو زرشک خشک و اماده مصرف به دست می آید.
انتخاب محل و خاک زرشک
این درختچه ها در منطقه وسیعی از خاک ها، از لومی شنی گرفته تا لومی رسی به خوبی رشد می کنند. بنابراین انتظار می رود که در هرخاک باغی موفق شود، اگرچه برخی از انواع زرشک ها محل سایه متوسط را دوست دارند ولیکن بهترین نتیجه از کشت این گیاهان در جاهای آفتابی( یا جزیی سایه) به دست می آید. در اراضی آهکی به خوبی عمل می آید و در خاک های سیلیسی موفقیت چندانی در بر ندارد. زرشک های خزان دار در خاک های ضعیف و شرایط سخت به خوبی رشد می کنند.
وچود پایه زرشک در نزدیکی زراعت عامل مهم در پیدایش بسیاری سیاهک و زنگ است. این موضع امروز قابل ایراد نیست تجارب زیاد تاثیر این همجواری را ثابت کرده است. اما موضوع قابل بحث این است که تا چه فاصله وجود زرشک موثر می باشد یعنی نسیدیوسپور تا چه فاصله می تواند انتقال و انتشار یابد عده ای از دانشمندان فاصله 10 تا 25 متر را موثر می دانند. عده دیگر معتقد هستند که نسیدیوسپور به وسیله ای تا چند کیلومتر هم می تواند منتقل شود. مزرعه زرشک نیازی به دیوار ندارد چون هوای تمیز و هم جنین جریان هوا، کیفیت محصول را افزایش می دهد.