خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

تربیت و هرس گواوا

تربیت و هرس گواوا 

تربیت درختان گواوا به منظور تولید درختان با اسکلت قوی و تولید محصولی با کمیت و کیفیت مطلوب ضروری است. تربیت به روش سیستم مرکز باز (Open center ) مناسب است. در این روش از ارتفاع یک متری به بعد چهار شاخه حفظ می شودتا اسکلت اصلی  درخت شکل گیرد و بعد از مدت سه ماه دو سوم یا یک دوم طول آنها  حذف می شود. بعد از شکل گیری اسکلت اولیه درخت به شاخه های دو طرف اجازه رشد داده می شود و بعد از گذشت ۴-۳ سال تعداد آنها دو برابر می شوند. زوایای بین شاخه ها و تنه اصلی باید به گونه ای تنظیم شود که امکان نفوذ نور و ایجاد توان لازم در شاخه ها جهت حفظ کل میوه ها تا زمان رسیدن کامل وجود داشت باشد. تربیت و حفظ درختان گواوا  در شکل پهن و پا کوتاه باعث تسهیل عملیات تنک کردن میوه ها، حفاظت میوه ها با پوشش مناسب و آسان شدن عملیان برداشت می گردد.

در گواوا شاخه های که رشد افقی دارند نسبت به شاخه های که رشد عمودی دارند تولید گل و میوه بیشتر می کنند. در گواوا چون جوانه های گل روی شاخه فصل جاری تشکیل می شود هرس سالیانه خفیف مورد نیاز است که بعد از فصل برداشت صورت می گیرد. نرک ها که از قسمت قاعده یا جوانب تنه اصلی درخت بیرون می آیند باید حذف شوند. تمام شاخه های آلوده به آفات و بیماری ها، خشک و شاخه های اضافی و مزاحم باید حذف شوند و محل قطع آنها با مخلوط بردو ضدعفونی شود. هرس ۱۲-۱۰ سانتیمتر از شاخه های رشد کرده در فصل گذشته طی ماه های شهریور و تکرار آن در بهمن ماه باعث افزایش محصول می شود.  بیشتر درختان گواوا که از بذر یا پیوند به وجود آمده اند تعداد زیادی پاجوش تولید می کنند که باید تا ارتفاع حدود ۵۰ سانتیمتری تنه از سطح خاک حذف شوند. در درختان مسن و دارای محصول کم عمل سربرداری از فاصله ۳۰ سانتیمتری محل  خروج شاخه های اصلی صورت می گیرد.

 درمحل سربرداری شده شاخههای جوان ظاهر می شوند که تولید میوه زیادی می کنند ، در گواوا شاخه های مستقیم و راست تولید میوه نمی کنند این گونه شاخه ها به سمت زمین خم و به میخ های کوبیده در زمین وصل نموده تا جوانه های این در آنها فعال شده و تولید گل و میوه نمایند(۴۶). تنک کردن میوه ها در اوایل مرحله رشد باعث افزایش اندازه آنها، جلوگیری از شکستن شاخه های پر میوه  وسنگین و همچنین باردهی منظم می گردد. در سیستم های تولید میوه ارگانیک از روش تنک دستی و در سیستم های تولید تجاری و غیر ارگانیک از روش های تنک شیمیایی استفاده می شود.