خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

آفات و بیمارهای گواوا

آفات و بیمارهای گواوا

 

مگس میوهAacterocera dorsals (Dip: Tephritidae))

مگس میوه به میوه های نسبتا رسیده گواوا خسارت می رسانند. این حشره تخم های خود در زیر پوسـت میوه ها قرار می دهد. لاروهای آفت گوشت میوه تغذیه کرده و تونل هایی درون آن ایجاد می کنند. جهت کنترل مگس های میوه در باغات ارگانیک، قرار دادن میوه ها درون کیسه و تنک کردن میوه ها دو

ماه بعد ازگلدهی در کاهش خسارت بسیار موثر است . استفاده ه از طعمه های غذایی آلوده به حشره کش های ارگانیک نظیر اسپینوساد(spionosad) به منظور شکار انبوه حشره و رهاسازی زنبورهای براکونید تریونی(Braconid tryoni) و نماتدها توصیه شده است.

مگس میوه : Bacterocera zonatus

یکی از مهم ترین مشکلات گیاهپزشکی کاشت گواوا در جنوب کشور است کا شت مخلوط انبه، مرکبات و گواوا شرایط بسیار مناسبی را جهت تداوم نسل  این  حشره به وجود می آورد. از تله های متیل اوژینول جهت کنترل این حشره استفاده کرد. عمليات شخم پاييزه و جمع آوری میوه های آلوده نيز درکاهش جمعیت آفت موثر است (۲۳) در هند جمع آوری و انهدام میوه های آلوده شخم  پای درختان گواوا در طول سال و سه بار سمپاشی به فواصل یک ماه و  ازحدود ۴۵ روز بعد از گل دهی جهت مبارزه با افت توصیه گردیده است.

کرم چوب خوارIndarbela tetraonis (Lep : Metarbelidae)

این پروانه منحصرا در نقاط گرمسیری یافت می شود. لارو این حشره چوب خوار است. این حشره به درختان دیگری نظیر انبه، جم،  کنار، پرتقال، مرکبات و لیچی نیز خسارت می زند. لاروها تونل هایی به طول ۲۵-۱۵ سانتیمتر در تنه ایجاد کرده و غالباً شب هنگام  از چوب تنه درختان تغذیه می کنند. درون هر تونل که به عنوان پناهگاه آفت محسوب می شود فقط یک لارو در ایام روز دیده می شود. روی هر درخت ممکن است ۳۰-۱۵ لارو تغذیه کنند. لاروها درون تونل های ایجاد شده به شفیره تبدیل می شوند و سپس حشرات کامل آفت ظاهر شده از درون تونلها خارج می شوند.

بالشک گواوا :Pulvinariapsidi Gr (Hom. Coccidae):

این شپشک یکی از آفات عمومی گواوا در جنوب هند است و علاوه بر گواوا به درختان انبه و چای نیز حمله می کند. برای کنترل این حشره می توان از حشره کشهای دیازینون، مالاتیون به غلظت 05/0 درصد استفاده کرد.

کرم سفید ریشه :Holotrichia insularis Brenske (Col: Melolonthidae)

یکی از  مهمترین گونه های زیان آور کرم سفید در منطقه راجستان هند است. لارو این حشره از ریشه نهال گواوا تغذیه می کند و باعث خشکیدن برگ آن می شود در آلودگی های شدید درخت گواوا پژمرده شده و به تدریج می خشکد. این حشره به درختان زیادی حمله می کنند. حشرات کامل این آفت شب هنگام از برگ درختان تغذیه می کند. درختانی که معمولاً به وسیله حشره کامل آفت مورد حمله قرار می گیرند عبارتند از چریش، انبه، آکاسیای عربی، جمبولان، تمر هندی کنار. استفاده از حشره کش ها در خاک و سمپاشی علیه حشرات کامل در فصل جفت گیری در کنترل آفت بسیار مؤثر است .

 بیماری سوختگی گیاهچه (Seeding bligh)

 این بیماری به وسیله قارچ Rhizoctonia ایجاد شده و روی نهال های تا سن چهار ماهگی دیده می شود. بیماری به ندرت در هوای خشک دیده می شود. علائم بیماری به صورت لکه های کوچک قهوه ای گرد تا غیر منظم روی برگها ظاهر می گردد. تحت شرایط مرطوب سریع منتشر شده و تمام سطح برگ و دمبرگها را می پوشاند. ابتدا برگهای بالایی گیاه علائم بیماری را نشان می دهند و به تدریج از قسمت بالا به سمت پایین پیشرفت می کند. سمپاشی با قارچکشی کاپتان2/0 درصد یا فریام 3/0درصد به طور کاملاً مؤثر بیماری را کنترل می کند. قارچهای Cercospora sawada و  Phomopsis psidii نیز به گیاهچه یا نهال های جوان گواوا حمله می کنند و با ایجاد لکه های سیاه متمایل به قهوهای مثلثی شکل یا لکه های نامنظمی روی برگ، باعث پیچیدگی برگها می شوند. استفاده از دیتان ۷۸ روی این دو قارچ مؤثر است .

پژمردگی گواوا:

یکی از مخربترین بیماریهای گواوا است. این بیماری باعث پوسیدگی تنه ، زردی و ریزش برگها می شود و در طول مدت چند ماه درخت مبتلا می خشکد . این بیماری در خاک هایی که دارای pH بیش از 5/7 هستند به ووجود می آید و با افزایش pH خاک به سمت 9 شدت بیماری نیز افزایش می یابد .چندین پاتوژن عامل ایجاد این بیماری هستند. در شرایط رطوبتی بسیار بالا  قارچ های Cephaloporium sp .و Fusarium solani و در شرایط خشک قارچ های Rhizoctonia Solani و Macrophomina phaseoli  عامل ایجاد بیماری هستند. در مناطقی که خاک آنها دارای رطوبت متوسط باشد عامل بیمار Fusarium oxysporum و F. psidii است. علائمی که به وسیله قارچهای مختلف ایجاد می شوند تفاوت چندانی با هم ندارند. این قارچ ها می توانند همراه با میوه های مومیایی شده از یک فصل به فصل دیگر منتقل شوند. جهت کنترل آن روش های زیر توصیه شده است:

- هرس و سوزاندن سرشاخه های آلوده.

- درختان پژمرده باید از ریشه قطع و درون گودالهای به عمق ۱ متر دفن شوند. ضمنا محل گودال درختان باید ضدعفونی گردد.

پوسیدگی گلگاه میوه:

 عامل  این بیماری قارچ Phomopsis psidii و P. destractor   است . این بیماری  با پیدایش لکه های حلقوی آب گزیده در انتهای گلگاه شروع می شود. در مراحل پیشرفته پوسیدگی پیکنیدیوم های کوچک و به رنگ سفید متمایل به قهوه ای در نقاط آلوده به وجود می آیند این پبکنیدیومها غالباً به هم پیوسته و به صورت توده ای از اسپورهای صورتی رنگ قارچ ظهور می کند. ترکیباتی نظیر باویستین، دیفولتان و کالکسین به غلظت ۱۰۰۰ پی پی ام و دیتان ام ۴۵ به غلظت ۱۲۵۰ پی پی ام توانسته 

حدود 5/62 درصد بیماری را کنترل نماید .

آنتراکنوز:

 سه قارچ  Colletotrichun  liچ کنوز:توانسته  چ های نیز افزایش می یابد . یونی(ار ضروری است .(46)

ندک ها می گردد. معمولا psidi, Gloeosporim psidii Colletotrichum glo

عامل ایجاد بیماری انتراکنوز گواوا هستند. تعداد  زیادی لکه های آب و گزیده کوچک و سطحی روی سطح میوه ایجاد می شود. با رشد تدریجی میوه و گذشت زمان  این لکه ها بزرگ و متراکم می شوند. سپس این لکه ها به هم پیوسته و  تشکیل لکه های بزرگتر و نامنظم می دهند که تحت شرایط  مرطوب توده اسپورهای عنابی رنگ در مرکز این لکه ها به وجود می آیند. سمپاشی درختان با قارچکش

دیفولتان  دیتان زد-۷۸ به غلظت 2/0درصد و یا مخلوط بوردو  مفید است .