خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

آفات و بیماریهای آناناس

آفات و بیماریهای آناناس

از مهم ترین آفات آناناس می توان به کنه ها ،تریپس ها و کرم سفید ریشه اشاره کرد. از کنه های مهم می توان آناناسDolichotetranychus florido nus وکنه میوه آناناس با نام های phyllocoptruta sakimura  که از کوچک ترین کنه هاست نام برد ،کنه قرمز در تمام دوره رشد رویشی گیاه می تواند باعث ایجاد خسارت شود و با تغذیه از شیره گیاهی باعث ضعف در نهایت از بین رفتن گیاه می شود . تا حال حدود 39 گونه از تریپس که به آناناس خسارت وارد می کند تریپس توتون و پیاز با نام علمی trips tabaci  تریپس برگ Frankliniella sulphurea  می باشد. این افات علاوه بر اینکه از سیره گیاهی تغذیه می کنندو باعث ضعیف شدن گیاه می شوند و می توانند عامل انتقال بیماری های ویروسی پژمردگی گوجه فرنگیوبیماری ویروسی کوتوگلی زرد از علف های هرز به آناناس شوند.

برای مبارزه با این آفات می توان از سموم سیستمیک و کنترل علف های هرز استفاده کرد. کرم سفید ریشه (Asthenopholis subfasciata)یکی از آفات مهم آناناس می باشد لاروهای این آفات از ریشه گیاه تغذیه می کنند و باعث ضعیف شدن و پژمردگی بوته آناناس می شوند . استفاده از سموم تدخینی در خاک باعث مهار این آفت می شود.

از بیماری مهم آناناس می توان به بیماری های پوسیدگی ریشه و میوه ،پوسیدگی باکتریایی ، پوسیدگی سیاه،پوسیدگی جوانه مرکزی آناناس ،نماتدهای ریشه و لکه برگی سفید اشاره کرد.

بیماری پوسیدگی جوانه مرکزی آناناس1(Heart Rot) از شایع ترین بیمارهای آناناس در مناطق پرورش آن است که عامل آن قارج phytophthora parasitica می باشد. در اثر این بیماری برگ ها،گل ها و میوه ها زرد و خشکیده می شوند. شدت بیماری با رطوبت بالا در مزرعه تشدید می شود. برای جلوگیری از این بیماری باید بوته های آلوده را حذف و مزرعه را با سموم قارچ کش سیستمیک سمپاشی کرد.

عامل بیماری پوسیدگی برگ و میوه نیز قارچ Ceratocystis paradoxa  می باشد. از علائم این بیماری باید مواد گیاهی را قبل از کاشت به وسیله سموم قارچ کش ضدعفونی نموده، هم چنین میوه را بلفاصله پس از برداشت با سموم کاپیتان و بنومیل ضدعفونی کرد.جهت کنترل نماتدها از روش تدخین (گازدهی )خاک استفاده می کنند که معمولاً قبل از کاشت و بعد از اینکه خاک پوش روی زمین قرار داده شد عمل گازدهی صورت می گیرد . دراراضی که آناناس به صورت مستمر کشت می شود. نماتدها مساله ساز می شوند. جهت کنترل نماتدها می توان از گازهای تدخینی استفاده کرد. همچنین می توان از نماتدکش های مانند اگزامیل ، فنامیفوس و موکاپ همراه باسیستم آبیاری قطره ای استفاده کرد.

عوارض فیزیولوژیک:

آفتاب سوختگی (sun scal).این عارضه زمانی اتفاق می افتد که دما به بالاتر از 35 درجه سانتی گراد برسد و میوه ها توسط برگ ها پوشیده نشده باشند. در صورتی که فاصله ردیف ها زیاد باشدو هم چنین میوه حالت خمیدگی پیدا کرده باشد این عارضه تشدید می شود .خمیدگی میوه نیز به خاطر به وجود آمدن دمگل ضعیف و بلند در اثر خشکی در فصل گرم و یا رشد میوه در فصل سرد به وجود می آید. سوختگی باعث رنگ پریدگی می شود که بعداً این رنگ پریدگی به قهو ه ای و یا خاکستری تغییر رنگ می دهد. در بعضی  حالات نیز شکاف خوردگی پوست و گوشت به وجود می آید .اگر عارضه در اوایل رشد میوه اتفاق بیافتد منجر به تولید میوه بد شکل و توخالی میشود .

بد شکلی تاج (malforme):

در شرایط ایجاد می شود که دما در زمان گل انگیزی بالا باشد و رشد رویشی بیش از حد باشد. این نوع میوه بازار پسند نیست و از تاج چنین میوه هایی نباید برای ازدیاد گیاه استفاده کرد.

شکاف خوردگی و توخالی شدن میوه :

این عارضه با شکاف هایی 20-10 میلی متری در گوشت مشخص می شود که بعداً گوشت حالت چوبی پیدا میکند و دربعضی مواقع با پوسیدگی همراه می باشد .رسیدگی میوه منظم نمی باشد و تو خالی شدن مغز نیز بیشتر به خاطر خشکی به وجود می آید.

بذر شدن:

این مسئله زمانی که چند رقم مختلف در کنار هم کاشته شوند دیده می شود. بعضی از ارقام مانند اسموت کویین تمایل بیشتری برای بذر دار شدن دارند.

سرمازدگی (Chilling injury):

بیشترین عمر انباری آناناس به مدت 4 هفته در شرایط 7 درجه سانتی گراد می باشد در دمای پایین تر آناناس دچار سرمازدگی می شود . علائم آن شامل پژمردگی ،خشک شدن و بی رنگ شدن برگ های تاج ،قهوه ای شدن ،لهیدگی میوه و قهوهای شدن قسمت داخلی میوه می باشد. علائم سرمازادگی معمولاً بعد از انتقال میوه از انباری به دمای 30 -15 درجه سانتی گراد مشخص می شود. با استفاده از واکس ، پاکت های پلاستیکی از جنس پلی اتیلن ،تیمار گرمایی ،انبار با اتمسفر کنترل شده و استفاده از اسکوربیک اسید می توان تا حدی از سرمازدگی جلوگیری گرد.

 

شفاف شدن گوشت (Maus)

این عارضه بیشتر زمانی اتفاق می افتد که دمای حداکثر و حداقل در مدت سه ماه قبل از برداشت به ترتیب کمتر از 23 درجه سانتی گراد و 15 درجه سانتی گراد باشد. معمولاً میوه هایی که تاج بزرگتر دارند کمتر به این عارضه دچار می شوند.

کبود شدن میوه (Dark):

این عارضه در زمان برداشت و بسته بندی محصول به وجود می آید واثر ضربات مکانیکی به خاطر افتادن و برخورد میوه ها با هم به وجود می ٱید که در این حالت در محل برخورد رنگ میوه کبود می شود.