خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

آفات و بیماری های مهم کنار

آفات و بیماری های مهم کنار

درخت کنار مورد حمله چندین نوع افت و بیماری قرار می گیرد که در بین آفات مگس میوه در بین بیماری ها سفیدک پودری خطرتاک ترین آنها به شمار می رود.

مگس میوه کنار: (Carpomyia vesuviana)

مگس میوه مهمترین و خطرتاک ترین آفت کنار در تمام نقاط کشت آن می باشد خسارت آفت توسط مرحله لاروی و از زمان تشکیل میوه شروع می شود. حشرات کامل ماده به وسیله تخم ریز خود تخم ها را درون میوه های در حال رشد قرار می دهند . بعد از گذشت 5-2 روز لاروها خارج و شروع به تغذیه از گوشت میوه می کنند و باعث بدشکلی ، فساد و ریزش میوه ها می شوند. شخم عمیق کف باغ در فصل تابستان جهت از بین بردن شفیره ها ، جمع آوری و انهدام میوه های آلوده و استفاده از تله های حاوی متیل اوژینول توصیه شده است . در صورت نیاز به مبارزه شیمیایی برنامه سمپاشی شامل 3 مرحله است. مرحله اول سمپاشی با مونوکروتوفوس 3/0 درصد زمانی که میوه به اندازه نخود باشد . مرحله دوم 15 روز پس از مرحله اول با مالاتیون 5/0 درصد و مرحله سوم 15 روز بعد از مرحله دوم با کارباریل 1/0 درصد توصیه شده است. ارقام گولا و کایتلی نسبت به مگس های میوه خیلی حساس هستند در صورتی که واریته ایلاچی نسبتا مقاوم و واریته تیکدی و عمران خیلی مقاوم است. این مگس در بیشتر مناطق کنارخیز کشور پراکنده است و خسارات قابل توجهی به درختان کنار وارد می کند.

حشره لاکی کنار: (Laccifera lacca)

سرشاخه های جوان درخت کنار به وسیله این آفت کوچک خسارت می بینند. این آفت از شیره سرشاخه ها تغذیه نموده و در نهایت باعث خشکیدگی انها می شود. سرشاخه های آلوده را باید هرس کرد و از بین برد. از ترشحات پوست بدن حشرات کامل آفت لاک چسبندگی تولید می شود که ارزش تجاری زیادی دارد. این ترشحات شاخه های درخت کنار را با ضخامت 12-6 میلی متر می پوشاند. درختان آلوده را می توان با رگور به غلظت یک میلی لیتر در یک لیتر آب یا دیمکرون به میزان یک میلی لیتر در 3 لیتر آب کنترل نمود.

شب پره برگ کنار : (Euzophara sp. Near bigella)

حشره کامل شب پرهای است به رنگ خاکستری که عرض آن با بال های باز 20-17 میلی متر و طول آن 9 میلی متر است. لارو از بافت دروم برگ تغذیه کرده و کانال های مارپیچی ایجاد می کند. این آفت در اکثر مناطق کنار خیز خوزستان پراکنده است.

سوسک های گل خوار کنار : (Phardinima sp & Trogoderma sp)

این سوسک ها از گل آذین کنار تغذیه می کنند . فراوانی آنها مربوط به مرحله اول گلدهی کنار است و مرحله دوم اثری از آنها دیده نمی شود.

سرخر طومی میوه کنار : (Alcidodes cf. willcoksi pic)

این گونه برای اولین بار توسط لطیفیان (1384) روی کنار در استان خوزستان گزارش شده است. حشره کامل سرخرطومی کوچکی است که حشرات نر آن معمولا کوچکتر از ماده ها می باشند. بدن آن از کرک های ظریف خاکستری رنگی پوشیده شده است. لارو حشره بدون پا و سفید رنگ است. این سرخرطومی تخم های خود را درون بافت میوه قرار داده و لارو ان از گوشت میوه تغذیه می کند. در اثر خسارات این آفت قارچ های کپکی به درون میوه نفوذ کرده و میوه کپک می زند. لارو سرخرطومی می تواند از یک میوه به میوه مجاور آن مهاجرت کند و دراین حالت دو میوه را به یگدیگر می چسباند.

مگس سفید کنار: (Acaudaleyrodes rachipora)

این آفت توسط عبایی (1378) بر روی کنار در مناطق جنوبی کشور گزارش شده است. حشرات بالغ دارای چهار بال سفید رنگ می باشند. پوپاریوم های آفت به تعداد زیاد و به صورت نقاط سیاه رنگی به خصوص در سطح رویی برگ ها دیده می شوند. این آفت در تمام طول سال روی قسمت های رویشی درخت کنار به خصوص برگ ها فعال است. برای مبارزه با این آفت سم اکتیلیک 50 درصد یه نسبت یک در هزار در زمان ظهور حشرات کامل پیشنهاد شده است.

شته جالیز کنار: (Aphis craccivora)

شته ماده بی بال به طول 5/2-5/1 میلی متر می باشد . رنگ عمومی بدن شته سیاه و سر سینه آن تیره تر از شکم است. پوره ها سبز تیره و به تدریج سیاه رنگ می شوند. آفت روی برگ ها، جوانه ها و سرشاخه های درخت کنار فعالیت دارد و از شیره گیاهی تغذیه می کند.

شته سیاه باقلا کنار: (Aphis fabae)

حشره کامل بیضی شکل و به رنگ سیاه تا سبز زیتونی می باشد. از شیره برگ ها ، جوانه ها و سرشاخه های درخت کنار تغذیه می کند.

زنجره کنار : (ziziphuoldes virens)

حشره کامل و پوره های زنجرک سبز رنگ هستند و در سطح زیرین برک های کنار فعالیت نموده و از شیره برگ ها تغذیه می کنند.

بالشک کنار: (parlatoria crypta)

سپر حشره ماده مسطح و تقریباً بیضی شکل است و رنگ آن قهوه ای روشن و حدود 2/1 میلی متر طول و 7/0 میلی متر عرض دارد. بدن حشره ماده گلابی شکل و به رنگ قهوه ای می باشد. سپر حشره نر کوچک و طویل و رنگ آن سفید و دارای شیارهای طویلی می باشد. تراکم آفت در سطح زیرین برگ و در مواردی که جمعیت آفت بالا باشد بر روی میوه نیز زیاد می باشد.

سفیدک پودری کنار: (oidium sp.)

سفیدک پودری مهم ترین بیماری کنار است. ابتدا لکه های سفید رنگی روی برگ ها و میوه ها ظاهر شده و در آلودگی شدید تمام سطوح برگ ها و میوه ها پر از توده سفید رنگ می شود. میوه ها قبل از بلوغ ریزش می کنند یا حالت فرو رفته و کرکی به خود می گیرند.

مبارزه:

ارقام نازک و چاهارا نسبت به بیماری سفیدک پودری مقاوم هستند. محلول پاشی با کاراتان (دینوکاپ) به غلظت 2/0 درصد یا مورستان به غلظت 05/0 درصد جهت کنترل این بیماری توصیه شده است. علاوه بر کاراتان، باویستین به غلظت 05/0 درصد یا گوگرد قابل حل در آب به غلظت 2/0 درصد و به فاصله 10 روز یک بار توصیه شده است. گردپاشی درختان کنار با گوگرد به میزان 250 گرم بازاء هر درخت نیز مفید گزارش شده است.

پوسیدگی میوه کنار:

قارچ های مختلفی از جمله قارچ pestalotia versicolor و alternaria. Spp و phoma. Sp و colletotrichum spp باعث پوسیدگی میوه می شوند. در این بیماری لکه های خاکستری متمایل به قهوه ای در قسمت پایین و انتهای میوه تشکیل می شوند. بعضی اوقات نیز حلقه های قهوه ای تیره رنگ روی میوه ظاهر می شوند. این بیماری را می توان یا زینب یا بیلوتوکس به غلظت 2/0 درصد کنترل نمود.

مبارزه با علف های هرز کنار:

کنترل علف های هرز یکی از مشکلات مهم خزانه کنار می باشد. از آنجا که این گیاه خاردار بوده و در فواصل نزدیک به هم کاشته می شود کنترل علف های هرز آن به روش مکانیکی امکان پذیر نیست. دیورون واکسی فلئورفن به ترتیب به غلظت های 2-1 و 1-6/0 کیلوگرم در هکتار بهترین علف کش ها جهت کنترل علف های هرز خزانه کنار می باشند. در باغات کنار کنترل علف های هرز معمولاً با روش های مکانیکی یا دستی انجام می گیرد. شخم زدن فواصل بین درختان بلافاصله پس از هرس تابستانه، باعث قرار گرفتن خاک در معرض تابش آفتاب و کشته شدن حشرات و آفات می شود. این عمل همچنین اجازه نفوذ حداکثر آب باران را به درون خاک می دهد و باعث تحریک جوانه زنی بذور علف های هرز در طول فصل بارندگی بعدی می گردد. شخم زدن باید بلافاصله پس از ظهور علف های هرز انجام شود و یک ماه بعد تکرار شود. علف کش ها نیز جهت کنترل علف های هرز می توانند مورد استفاده قرار گیرند. علف کش هایی از قبیل دالاپن و پس از آن پاراکوات، هر کدام به میزان 5 کیلوگرم در هکتار و گلایفوسیت به میزان 6 کیلوگرم در هکتار جهت کنترل علف های هرز بسیار موثر می باشند. کنترل مکانیکی با شخم زدن فواصل بین ردیف ها در تلفیق با کنترل شیمیایی علف های هرز اطراف درختان می تواند جایگزین موثرتری جهت مبارزه با علف های هرز باشد.