خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

دستورالعمل اجرایی عملیات اصلاح و نوسازی باغ درجه 2 میوه های هسته دار

دستورالعمل اجرایی عملیات اصلاح و نوسازی باغ درجه 2 میوه های هسته دار

1-­ اصلاح و تربیت درختان :

هدف از اصلاح و تربیت درخت قطع قسمت هایی از یک درخت است که برای به دست آوردن شکل و اسکلت مطلوب درخت انجام می شود . این کار شامل 2 عملیات متفاوت شاخه برداری و سربرداری می باشد :

الف) شاخه برداری (تنک کردن) :

شاخه برداری برای باز کردن، تنک کردن تاج و کنترل بلندی درخت به کار می رود . شاخه ها به طور کامل با بریدن آن در محل اتصال به شاخه اصلی بایستی حذف شوند.

ب) سربرداری

سربرداری حذف قسمتی از انتهای شاخه است . سربرداری بیشتر از شاخه برداری سبب تقویت رشد منطقه ای و درخت می شود.

اصلاح ساختار بستر :

اصلاح ساختار بستر شامل بازسازی آنها، اصلاح سیستم آبیاری، ایجاد بانکت و تشتک و تراس، حذف ناهمواری های مزاحم، شکستن لایه های غیر قابل نفوذ و اصلاح ساختار فیزیکی و شیمیایی خاک می باشد.

الف) بازسازی انهار :

اصلاح و مرمت انهار به منظور استفاده بهینه از منابع آبی موجود ضروری می باشد .

ب) اصلاح سیستم آبیاری :

سیستم قطره ای در حداقل کردن محدودیت های فیزیکی خاک بسیار موثرتر از سیستم های آبیاری سطحی هستند. با نفوذپذیری خاک بهتر انطباق می یابند.

نیاز آبی میوه های هسته دار بر حسب شرایط اقلیمی منطقه و رقم 7 تا 10 هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد . در آبیاری قطره ای نیاز آبی حدود 6-5 هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد.

ج) ایجاد بانکت وتراس :

بهره برداری حداکثر از نزولات آسمانی به ویژه در اراضی شیبدار است لذا می بایست اقداماتی را اعمال کرد تا ناحیه ریشه از بیشترین ذخیره آب برخوردار شود.

بانکت : با ایجاد چاله های هلالی شکل به شعاع 4-2 متر و در امتداد خطوط عمود بر جهت شیب اصلی دامنه ها می توان بانکت هلالی را به وجود آورد.

تراس : در این روش روی خطوط هم تراز ، تراس احداث نموده و برای انجام آن می بایستی شیب طبیعی دامنه کوه به چند پله تقسیم شود.

د) تسطیح ناهمواری های سطح باغ :

به منظور سهولت در تردد ادوات باغی و امکان انجام بهتر عملیات داشت و برداشت لازم است که پستی و بلندی های موجود در بین درختان تسطیح گردند.

ه) اصلاح فیزیکی و شیمیایی خاک :

هدف از اصلاح فیزیکی خاک بهبود شرایط فیزیکی خاک از نظر ساختمان و بافت خاک می باشد، این کار از طریق خاک ورزی و یا افزدون کودهای دامی، سبز و .... امکان پذیر می باشد

هدف از اصلاح شیمیایی خاک بهبود وضعیت خاک از نظر تامین عناصر غذایی مورد نیاز برای رشد گیاه و همچنین اصلاح اسیدیته (PH) و شوری خاک (Ec) می باشد.

3- اصلاح سیستم کاشت :

الف) تعدیل تراکم :

اگر تراکم در داخل باغ به دلیل زیاد یا کم بودن تعداد درختان نامناسب باشد و یا درختان به صورت نامنظم کشت شده باشند به طوری که عبور و مرور ادوات در داخل باغ را با مشکل روبرو کنند می بایست درختان نامناسب را حذف و در صورت لزوم واکاری نمود.

گونه های باغی

زردآلو

هلو

آلو و گوجه

گیلاس

آلبالو

فاصله کاشت

6*5

5*5

5*5

6*5

5*5

تراکم درخت در واحد هکتار

333

400

400

333

400

 

4- پوشش تنه

برای پیشگیری از خسارت جوندگان، سرمازدگی، آفتاب سوختگی، آفات و بیماری ها از فنس (توری) برای حفاظت دانهالها از صدمات حیوانات و چرای دام ها استفاده می شود.

در مناطقی که آفتاب شدید وجود دارد می توان از لوله های پلاستیک سفید رنگ به طول 50 سانتیمتر و قطر 10 سانتیمتر استفاده کرد که هم باعث حفظ تنه گیاه از آسیب جوندگان شده و تنه را نیز از آفتاب سوختگی محافظت می کند .

استفاده از محلول بوردو و همچنین رنگ سفید نیز می تواند تنه را از آفتاب سوختگی محافظت نمایند.

5- واکاری :

در مواردی که تعدادی از درختان خشک گردیده و یا فواصل خالی روی ردیف ها وجود دارد می توان نسبت به کشت نهال اقدام نمود .

6- نگهداری باغ تا زمان باردهی اقتصادی مجدد :

شامل مواردی نظیر شخم سالیانه بین ردیف ها، تهیه، حمل و پخش کودهای دامی و شیمیایی، مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز، هرس و ... می باشد .

7- تعادل رقم اصلی و رقم گرده دهنده :

در بسیاری از درختان میوه وجود ارقام گرده دهنده برای تولید اقتصادی میوه ضروری می باشد. تعدادی از ارقام آلو، گوجه، هلو و شلیل نیز خودبارور نمی باشند. با توجه به گونه و رقم می بایست رقم گرده زای مناسب را انتخاب نمود و با تکنیک های خاصی مانند سرشاخه کاری ارقام گرده زا به باغ اضافه نمود.

8- مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز :

مهمترین آفات میوه های هسته دار شامل مگس گیلاس، سرشاخه هوار هلو، سوسک اسکولیت، سوسک شاخک بلند رزاسه، شپشک سن ژوزه، کرم سفید ریشه و کرم آلو می باشند. مهمترین بیماری های درختان میوه هسته دار شامل شانکر باکتریایی، شانکر سیتوسپورایی (لکوستومایی) ، سفیدک حقیقی، پیچیدگی برگ هلو، بیماری غربالی هسته دارها و شارکا می باشند.

با توجه به منطقه و آفات بیماری ها و علف های هرز غالب آن منطقه، عملیات مبارزه بر اساس دستورالعمل های سازمان حفظ نباتات انجام می گیرد.