خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

میوه های عجیب و مساله قاچاق میوه

مردم میوه قاچاق نخرند

 براساس قانون، میوه های قاچاق باید امحاء شوند و به مردم توصیه می شود با توجه به ناشناخته بودن وضعیت این میوه ها از نظر سلامت و کیفیت، آنها را خریداری و مصرف نکنند.

تاکنون پیگیری های بسیاری برای جلوگیری از قاچاق میوه و محصولات کشاورزی به کشور صورت  گرفته است اما همچنان این پدیده شوم وجود دارد و به نظر می رسد عزم ملی برای مقابله با آن در کشور وجود ندارد.

میوه ها و محصولات کشاورزی قاچاق شده به کشور هیچ تضمینی در زمینه بهداشت و سلامت گیاهی و انسانی ندارند، چراکه بدون نظارت و ارزیابی از سوی دستگاه های نظارتی به صورت غیرقانونی وارد کشور شده اند و مشخص نیست که این محصولات تحت چه شرایطی در کدام کشور و چگونه تولید شده اند و برای مبارزه با آفات آن ها از چه تیماری استفاده شده است

هر محصول قاچاقی را در کشور به نام کوله بری جا میزنند، در حالی که کوله بری محصولات کشاورزی با این حجم انبوه امکانپذیر نیست. کوله بری به بهانه ای برای تجارت عده ای سودجو تبدیل شده است و قاچاق محصولات کشاورزی و میوه به نام کوله بری و به کام دلالان تمام می شود.

سازمان حفظ نباتات تا کنون هر محموله قاچاقی از میوه و محصولات کشاورزی را کشف کرده دستور امحاء و انهدام آن  را صادر کرده است، چرا که با توجه به مشخص نبودن اصالت محصول غیر از این، اتخاذ کرد. وضعیت سلامت و کیفیت آن نمی توان تصمیم دیگری غیر از این اتخاذ کرد.

براساس ماده ۱۲ آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات هر محصول نباتی که بدون اجازه قبلی وارد شده باشد، در صورتی که سالم باشد تا یک ماه مهلت دارد از کشور خارج شود و در صورت آلوده بودن  طبق قانون و در مهلتی که مامور قرنطینه نباتی مشخص می کند باید امحاء شود.

مردم باید بدانند که در زمینه تولید محصولات کشاورزی و انواع میوه ها، ایران سالم ترین تولیدات را دارد و می توانند با اطمینان خاطر از تولید داخلی استفاده کنند، اما میوه های قاچاقی که هیچ گونه نظارتی روی آنها صورت نگرفته و می توانند انواع بیماری ها و آلودگی ها را داشته باشند، خریداری و مصرف نکنند.

طی روزهای اخیر بازار میوه و میادین مرکزی میوه و تره بار که انواع میوه را به صورت عمده فروشی به سراسر کشور عرضه می کنند مملو از میوه های تابستانه  مانند هلو، شليل، آلو، زردآلو، انگور، گیلاس، آلبالو، انبه، آووکادو شده که به گفته  دست اندرکاران و مسئولان مربوطه همچون رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از طریق مبادی رسمی و با امکانات مجهز به کشور قاچاق شده اند.

این میوه ها شامل پرتقال های وارداتی تولید کشور مصر، نارنگی تولید پاکستان، انگور تولید شیلی، پیتایا (میوه اژدها)، آلو زرد و قرمز، انگور، گیلاس، آلبالو، انبه، آووکادو، هلو و شليل مربوط به کشورهای آمریکای جنوبی همچون شیلی و اکوادور و همچنین نیوزلند و استرالیاست.

 

هجوم آووکادو تا فیسالیس به ایران

میوه های زیادی درسرتاسر سال برای مصرف وارد بازار کشورمان می شود اما برخی از آنها برای خریداران بسیار عجیب به نظر می رسند و همچنین ممکن است از خواص آنها یا حتی با اسم آنها آشنا نباشند، اما به علت برخی دلایل نادرست مانند چشم و هم چشمی و به رخ کشیدن سلیقه خاص در خرید میوه، این اقلام وارد سبد خرید برخی خانواده ها شده اند و آنها حاضرند ده ها هزار تومان برای تجملگرایی در خرید میوه اختصاص دهند. به نوشته مشرق، در این گزارش برخی از میوه هایی که اخیرا در بازار کشور رخ نمایی می کنند معرفی شده است:

هندوانه آناناسی

با گرمتر شدن هوا بیشتر مردم به دنبال یک میوه آبدار می روند و انتخاب اول هر کسی ممکن است هندوانه باشد اما در این میان یک نوع هندوانه دیگر نیز هست که چند سالی می شود پا به عرصه بازار میوه و تره بار گذاشته و به نام هندوانه آناناسی شناخته می شود.

هندوانه زرد یا آناناسی یکی از ۵۰ نوع هندوانه ای است که تا به حال شناخته شده است و تنها دلیل آن که این هندوانه به این رنگ در آمده این است که رنگدان های به نام یکوپن در آن وجود ندارد.

آووکادو

 این میوه جمله میوه هایی است که به تازگی وارد ایران شده است و البته طرفداران خاص خود را دارد. با توجه به تازه وارد بودن این میوه شاید پیدا کردن آن سخت باشد اما برای کسانی که اهل پول بی حساب خرج کردن هستند کار نشدنی نیست.

این میوه در برخی فروشگاه های خاص پیدا می شود و قیمت آن نیز بسیار بالا است.

فیسالیس

جدیدترین میوه ای که می توانید در بازار ایران پیدا کنید فیسالیس است. این میوه به تازگی در برخی مناطق کشور کشت شده است و البته به خاطر آنکه به تازگی وارد شده و قیمتش نیز گران است. این میوه از ترکیب بین میوه های توتفرنگی، گیلاس، کیوی و آناناس ایجاد می شود و همچنین اصلیت آن نیز به مناطق بومی آمریکای جنوبی بر می گردد.

میوه فیسالیس به دلیل قرار گرفتن در لفاف کاغذی شکل مشهور شده است. به گفته فروشندگان این میوه بدون نگهداری در یخچال بیش از ۱۰ روز ماندگاری دارد و در صورت نگهداری در یخچال حدود ۲ ماه مدت زمان ماندگاری این میوه نیز افزایش می یابد.

برخی برای گران تر فروختن این میوه، آنرا حاوی عناصر خاص طبیعت می دانند که بیشتر به درد گران فروشی می خورد.

 آلوئه ورا

 آلوئه ورا (آلوئه و را) یا صبر زرد گیاهی است علفی با برگهای ضخیم، گوشتی و دراز، حاشیه برگ های آن کمی پیج و خم دار و دارای تیغ است. گلهای آن به صورت خوشه ای زیبا در انتهای محور ساقه گلدار و به رنگ سبز مایل به زرد قرار دارند. آلوئه ورا خاص مناطق آفریقایی است که به آن زنبق بیابانی یا صحرایی هم می گویند. در برخی کشورها با نامهایی چون «گیاه جاودانگی»، «گیاه دارویی»، «گیاه ملکه» و ... نامیده می شود.

سیستان و بلوچستان مهد میوه های گرمسیری

 سیستان و بلوچستان به لحاظ داشتن آب و هوای مرطوب به ویژه در قسمت جنوبی، بیشترین میزان

 تولید میوه های گرمسیری را به خود اختصاص داده که به عنوان یکی از قابلیت های بی نظیر این منطقه از آن یاد می شود.

در حال حاضر در سیستان و بلوچستان سطح زیر کشت میوه های گرمسیری بیش از هشت هزار هکتار با تولید سالیانه ۱۵۱ هزار تن است که علاوه بر مصرف داخلی به دیگر استان ها نیز صادر می شود. موز، انبه، کنار، چیکو، تمبرهندی، نارگیل و گواوا از جمله میوه های گرمسیری در جنوب سیستان و بلوچستان است.

سال گذشته بیشترین سطح زیر کشت موز با ۲ هزار و ۵۲۷ هکتار در شهرستان چابهار بود. بیشترین سطح زیرکشت انبه ۵۲۶ هکتار و در شهرستان سرباز، پایایا ۲۵ هکتار در سرباز، کنار ۴۷۰ هکتار در چابهار، چیکو ۲۷۰ هکتار و چابهار، تمبر هندی ۱۷ هکتار در سرباز، نارگیل ۵۲ هکتار در چابهار و گواوا ۴۶۰ هکتار و در چابهار بوده است.

گواوا

گواوا معروف به سیب و زیتون محلی میوه ای منحصر به مناطق گرمسیری به ویژه سیستان و بلوچستان سرشار از ارزش غذایی و دارای کاربردهای درمانی و صنعتی است که در صورت توسعه کشت آن سوددهی و ارزآوری بسیار خوبی خواهد داشت.

گواوا معروف به سیب مناطق گرمسیری در گذشته های بسیار دور از مکزیک تا پرو کشت می شد اما امروز کشت و پرورش آن در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا گسترش یافته است.

گواوا به عنوان میوه دسری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از درخت گواوا به عنوان حصار و همچنین گیاه زینتی نیز استفاده می شود.

گواوا گیاه بسیار کم توقعی است و کاشت و پرورش آن به صورت باغ یکدست یا مخلوط با سایر درختان میوه به منظور تولید میوه ارگانیک در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا رواج دارد. کاشت و تولید گواوا در ایران بسیار محدود و کمیاب است و در برخی مناطق هرمزگان و سیستان و بلوچستان از جمله شهرستانهای چابهار، سرباز، نیک شهر و بخش زرآباد کنارک  از بسترهای تولید محدود آن در کشور است اما قابلیت صنعتی شدن این میوه را نیز دارند.

مناطق عمده کشت این محصول در دنیا کشورهای جنوب آسیا، هاوایی، کوبا و هند است.

در زبان بومی جنوب سیستان و بلوچستان گواوا به "زیتون محلی " معروف است.

گواوا یا زیتون محلی میوه ای با ارزش غذایی بالا و نسبتا ارزان در مناطق تولید و دارای طعم و عطر خاص است. اینمیوه منبع غنی  ویتامین ث و پکتین و دارای مقادیر مناسبی از کلسیم و فسفر بوده و همچنین بذر آن غنی از آهن است.

میوه گواوا بسیار خوشمزه ای است که از پوست آن سالاد و دسر تولید و ژله گواوا نیز معروف است.

ارقام وحشی گواوا منابع خوبی برای تولید ژله هستند لذا در صورت صنعتی شدن از میوه گواوا می توان

کره میوه ای، شربت و آبمیوه هم تهیه کرد. ه

مچنین برگ گواوا در درمان بیماری اسهال مورد استفاده قرار می گیرد و در صنایع رنگ و تانن سازی نیز کاربرد دارد.

گواوا درختچه ای است با پوست قهوه ای که در شرایط رطوبتی بالا تا ارتفاع شش تا ۹ متر با تنهای به قطر ۳۰ سانتیمتر یا بیشتر نیز رشد کرده و گسترش می یابد.

 گواوا دارای ارقام دسری، ارقام مناسب فرآوری و ارقام دومنظوره است.

 گواوا علاوه بر ارزش غذایی میوه، ژله و مار مالاد، ارزش دارویی نیز دارد، برای برطرف کردن ناراحتی های پوستی، و زخمها استفاده می شود، جوشانده پوست خشک درختچه آن برای درمان درد معده به کار برده می شود.

گواوا بدن را در مقابل رادیکال های آزاد که در هنگام سوخت و ساز تولید می شود، کمک می کند و مانع بروز بیماری های حاد مربوط به افزایش سن از جمله آلزایمر، آب مروارید و... می شود.

 گواوا همچنین برای درمان خونریزی بینی و خونریزی داخلی جرئی مفید است و زخمها را نیز سریع بهبود می بخشد.

بیشترین سطح زیر کشت گواوا ۲۶۰ هکتار و در چابهار است.

خربزه درختی (پاپایا)

 یکی از فواید پاپایا پیشگیری از سرطان است، پاپایا یک منبع غنی از آنتی اکسیدان است که بدن برای مبارزه با سلولهای عامل سرطان به آن نیاز دارد. پاپایا برای برطرف کردن مشکلات گوارشی، افزایش نیروی بدن، مانع از پیری زودرس، حمله و سکته قلبی است که حاوی آنتی اکسیدان بوده و التهاب را درمان می کند.

این میوه منحصربفرد زگیل را از بین می برد، عفونت های قارچی روی پوست را از بین می برد و التهاب ناشی از سرماخوردگی را برطرف می کند.

چیکو

بیشترین سطح زیر کشت چیکو 270 هکتار و چابهار است و گلهای چیکو تسکین دهنده درد های ریوی بوده و برگ های زرد و پیر آن درد های گلو و سینه را کاهش داده و سر را خوردگی را برطرف می کند،

نارگیل

بیشترین سطح زیر کشت نارگیل ۵۲ هکتار و در شهرستان چابهار است. نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق کننده است، برای خوشبو کردن دهان مفید بوده  و دردهای مثانه را برطرف می کند،

کنار

میوه کنار سرد و خشک است، میوه نارس آن نفاخ و رسیده  آن دیر هضم و خوردن ۲۰۰ گرم از آن حرارت بدن را کاهش می دهد.

خوردن میوه رسیده ترش آن باز کننده گرفتگی مجاری و کشنده  کرم معده و روده است، برای سرد مزاجان مضر بوده و باید با سکنجبین خورد شود.

خوردن شیره مغز هسته آن تبهای گرم و خونی را برطرف کرده و برای آکنه، سرخچه و سرخک نافع

است.

بیشترین سطح زیر کشت کنار ۴۷۰ هکتار و در شهرستان چابهار است.

تمرهندی

کمک به هضم غذا، دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می کند، برای برطرف کردن تشنگی مفید است،

 دم کرده تمبر هندی اثر ملین دارد، زیاد خوردن و افراط در مصرف تمبر هندی موجب زخم روده، سرفه و سنگینی معده  می شود.

بیشترین سطح زیر کشت تمبر هندی ۱۷ هکتار در سرباز است.

انبه

میوه انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران، گرم وخشک و نارس آن سرد و خشک است

انبه بسیار مقوی و تقویت کننده بدن است مصرف آن صورت را درخشان، دهان را خوشبو و یبوست را برطرف می کند؛ تمیزکننده خون بوده و حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پایین می آورد.

خوردن انبه سردرد، تنگی نفس، سرفه و عطش را برطرف می کند. مغز هسته و برگ و گل انبه دارای خواص دارویی متعددی است.

بیشترین سطح زیرکشت انبه در سال گذشته ۵۲۶ هکتار و در شهرستان سرباز بوده است.