موارد مصرف چیکو
- چیکو معمولاً به صورت تازه خورده م یشود.
- این میوه را به صورت فریز شده نیز مصرف می نمایند.
- بعضی از میوه های چیکو طعم بدی دارند مصرف این گونه میوه ها باید خودداری نمود.
-حدود ۸۴٪ از میوه های چیکو خوردنی هستند. میوه چیکو دارای ۶۹-۷۵٪ آب است. مقدار ویتامین A و C در میوه چیکو کم است. اسیدی بودن میوه به خاطر وجود مالات است.
- قسمت گوشتی میوه چيکو در تهیه پودر خشک، شربت، مربا، سالاد میوهای و ماست استفاده .می شود. حفظ نمودن عطر و طعم میوه چيکو در عملیات فرآوری محصول مشکل است بوی معطر چیکو به خاطر وجود متیل بنزوآت و متیل سالیسیلات است.
- از لاتکس درختان چیکو نیز به منظور تولید صمغ و در تهیه خمیردندان استفاده می شود.
– ميوه چيکو که مصرف تازه خورى دارد حتی در صنایع تبدیلی نیز برای تولید چسب قابل استفاده است.
- میوه نارس چیکو نیز تانن فراوانی دارد که برای درمان اسهال مفید است و از برگ آن در پایین آوردن فشارخون، سرماخوردگی و درمان سرفه استفاده می شود.
- از شیرابه چسبناک چیکو در پر کردن دندان استفاده می شود و له شده هسته این میوه نیز ادرارآور و برای دفع سنگ کلیه موثر است.
از شیرابه چسبناک چیکو در پر کردن دندان استفاده می شود و له شده هسته این میوه نیز ادرارآور و برای دفع سنگ کلیه موثر است
چیکو خاصیت ضد سرطانی دارد
متخصصان هندی می گویند: چیکو که یک میوه گرمسیری است خاصیت ضدسرطانی دارد. این متخصصان در مطالعات خود مشاهده کردند که عصاره «متانولی» این میوه حاوی « فیتو کمیکال های» فعالی است که روی سلول های تومور تأثیر گذاشته و می تواند این سلول ها را از بین ببرد.
«ساتیس سی راگاوان»، یکی از متخصصان این مطالعه گفت: در این بررسی عصاره متانولی حاصل از میوه کامل چیکو و خواص ضدسرطانی آن روی سلولهای سرطانی مختلف و مدل های حیوانی مورد آزمایش قرار گرفت. یافته های به دست آمده حاکی از آن است که گنجاندن چیکو در رژیم غذایی روزانه از بدن در برابر پیشرفت سلول های سرطانی حفاظت می کند. این متخصصان اظهار داشتند: هر سال در هند یک میلیون مورد جدید ابتلا به سرطان گزارش می شود که این رقم طی ۲۰ سال دو برابر خواهد شد. همچنین از حدود هشت میلیون مورد فوتی در سال ۲۰۱۲ میلادی در سراسر جهان بر اثر ابتلا به سرطان نزدیک به ۷۰۰ هزار مورد در هند رخ داده است.
راگاوان گفت: این میوه به دلیل تنوع شیمیایی وسیع برای درمان انواع سرطان موثر است. ما در این بررسی تأثیر آن را روی سلولهای سرطانی گرفته شده از سرطان های مختلف همچون لوسمی، سرطان ریه و پستان آزمایش و مشاهده کردیم که میوه چیکو میزان گسترش سلولهای سرطانی را در موشها کاهش داده است. همچنین متخصصان دریافتند که عصاره میوه چیکو نه تنها از رشد سلول های سرطانی در ۵۰ درصد از موشهای تحت آزمایش جلوگیری کرده بلکه موجمب افزایش سه برابری طول عمر موشهای تحت درمان شده است.