خواص درمانی و کاربردهای صنعتی درخت سیب چوبی
درخت سیب چوبی در هندوستان اغلب در حاشیه ی باغ ها یا زمین های کشاورزی و یا کنار خیابان های روستایی کشت می شوند. گاهی اوقات تعداد کمی از درختان نیز در باغ ها کشت می شوند.
پالپ میوه ی این درخت بصورت خام و یا مخلوط با شکر خورده می شود. یک شربت خوب نیز از پالپ این میوه تهیه می گردد. پالپ آن همچنین برای ساختن یک نوع ترشی و چاشنی غذا نیز استفاده می شود و نیز دارای مواد خامی است که برای ساختن ژله بسیار مناسب است.
این درخت همچنین به عنوان علوفه برای خوراک دام ها نیز کاربرد دارد.
چوب این درخت بادوام بوده و برای ساخت برخی اشیا و لوازم استفاده می شود.
میوه آن در برخی نواحی به عنوان مقوی، نیروبخش، مقوی قلب، قابض (میوه های نارس) و آنتی اسکوربوتیک (ضد کمبود ویتامین C) مورد مصرف قرار می گیرد.
تنه و شاخه های این درخت حاوی یک نواع صمغی می باشد که از نظر خواص بسیار شبیه به صمغ عربی است و می تواند جایگزین بسیار خوبی برای صمغ عربی باشد. میزان تراوش این صمغ پس از فصل بارندگی به بیشترین میزان خود می رسد. این صمغ دارای رنگ های مختلفی از قهوه ای مایل به قرمز تا زرد کمرنگ یا حتی بی رنگ است. صمغ این درخت در آن حل نمی شود و از صمغ عربی چسبناک تر می باشد.
آنالیز بخش خوراکی میوه مشخص کرد که هر 100 گرم از بخش خوراکی آن حاوی 5/69گرم آب، 3/2گرم اسید، 3/7 گرم پروتئین، 3-5 گرم پکتین، 9/1 گرم مواد معدنی، 2/5 گرم فیبر، 5/15 گرم کربوهیدرات ها، 13/0گرم کلسیم، 11/0 گرم فسفر، 6/0 میلیگرم آهن، 170 میکروگرم ریبوفلاوین و 2 میلیگرم ویتامین C می باشد.