تکامل تدریجی گیلاس و آلبالو به منظور کشت در اروپا و آمریکای شمال
گیلاس و آلبالوهایی که در ابتدا بشر از آنها استفاده می کرده است، نزدیک به فرم های درختان وحشی
بوده اند و بنابراین، قبل از این که شواهدی در رابطه با کشت گیلاس و آلبالو وجود داشته باشد. مصرف این گیاه به منظور تغذيه در بین انسان ها رواج داشته است. شواهد به دست آمده حفاریهای باستان شناسی بر روی فسیلهای باقیمانده از گیلاس، نشان دهنده ی این هستند که میوه های این گیاه توسط اجداد ماجهت تغذیه مصرف می شده اند. ظاهرا از زمانی که بشر برای تغذیه ی خود، از شکار به کشت و زرع روی آورد، گیلاس و آلبالو به عنوان یک منبع غذایی مکمل استفاده می شده اند. کالنزیکوا بر این عقیده است که اولین مدارک موجود برای اینکه نشان دهد گیلاس و آلبالو به عنوان یک منبع غذایی استفاده شده اند به ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد بر میگردد. هدریک عقیده دارد که یونانیا اولین کسانی بودند که گیلاس و آلبالو را اهلی کرده اند، زیرا بیش از ۳۰ سال قبل از میلاد تئوفراسوس از از آنها یاد کرده است. هر چند ممکن است که یونانیان از میوه ی این گیاهان استفاده نکرده باشند. اما از چوب بسیار محکم آنها در کارهای چوبی و از صمغ آن به عنوان دارو برای درمان سرفه استفاده می کرده اند.
باوجود این که بیش از ۲۰۰۰ سال از کشت گیلاس و آلبالو می گذرد، اما تا ۱۰۰ سال اخیر گیلاس و آلبالو فقط در اطراف خانه ها و فقط برای مصارف خانگی کشت می شدند. این مسأله را تا این اواخر می توان به قابلیت فساد میوه ها و سیستم ضعیف حمل ونقل برای میوه هایی که برای فرایند به کار می رفتند نسبت داد. این تولید کم گیلاس و آلبالو می تواند بیانگر این مسأله باشد که چرا متون موجود در رابطه با این میوه کم هستند. در واقع تا زمانی که هدریک، کتاب گیلاس های نیویورک را در سال ۱۹۱۵ چاپ کرد، کتابی که مختص گیلاس و آلبالو باشد چاپ نشده بود.
اصلاح گیلاس و آلبالو از طریق دورگ گیری های کنترل شده ای که فقط توسط باغبانها انجام می شد، از قرن ۱۸ میلادی شروع شد. اما قبل از این تاریخ نیز، ارقام اصلاح شده ای، از طریق گزینش از بین توده های بومی کشت شده، به دست آمده بودند. در حال حاضر نیز بسیاری از این آلبالوها از قبیل سیگانی، پاندی (کوروسر)، اوبلاسینکا، استونسبیر و ولادیمیرزکایا که ارقامی محلی هستند و همگروه های آنها که تفاوتهای جزئی با هم دارند، از شرق تا غرب اروپا متداول می باشند.