خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

علف های هرز مرکبات

علف های هرز مرکبات

علف های هرز در باغ های مرکبات نه تنها با درختان میوه در جذب عناصر غذایی، آب و نور رقابت می کنند بلکه با تداخل در عملیات باغداری و افزایش اتمال خطر ناش از یخ زدگی نیز آسیب رسانی را بیشتر می نمایند. هم چنین علف های هرز با پناه دادن به عوامل بیماری زا و آفات باعث برو مشکلاتی در زمینه گسترش و پراکنش آفات و بیماری ها نیز می شوند. بنابراین استفاده از الگو های مناسب مدیریت و کنترل علف های هرز می تواند در بالا بردن راندمان و کیفیت محصول تولیدی موثر باشد.

رقابت بین علف های هرز و درختان مرکبات در جذب آب و مواد غذایی بویژه در درختان جوان جدی تر از مسن است. تاثیر علف های هرز روی درختان مسن بصورت کاهش محصول بروز می کند. در مناطق گرمسیر بارندگی زیاد موجب گسترش علف های هرز شده که در مقایسه با خسارات آفات و امراض به مراتب بیشتر است. برای مبارزه با علف های هرز شناخت مشخصات گونه و انتخاب موثر ترین روش کنترل ضرورت دارد. تنوع گونه از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت بوده و به ساختمان خاک، شرایط محیطی و سیستم آبیاری بستگی دارد.

در شناسایی علف های هرز باغات مرکبات هرمزگان مشخص شد که تراکم نسبی گونه های باریک برگ چون مرغ، سلمک، اویارسلام، یونجه زرد و دلپسند به مراتب بیشز از گونه های علف هرز پهن برگ است. لیکن پراکنش پهن برگ ها در نواحی ساحلی بیشتر از باریک برگ هاست. در مطالعه ای دیگر در غرب استان مازندران مشخص شد که علف های هرز این مناطق شامل 106 گونه و متعلق به 32 تیره گیاهی است. خانواده گرامنه با 36 گونه در صدر فراوانی قرار داشت.

کنترل علف های هرز به سه صورت مکانیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی امکان پذیر است. روش مکانیکی از سالیان خیلی دور در تمام کشور ها رایج بوده است. بعضی از باغداران بر این عقیده اند که کنترل مکانیکی و دیسک ردن بستر باغ های مرکبات موجب نه تنها قطع علف های هرز می شود بلکه ریشه های سطحی درختان مرکبات را نیز از بین می برد. و ریشه را واردار به رشد عمیق نموده و باعث مقاومت در مقابل خشکی می شوند. اما تکرار در استفاده از ادوات سنگین موجب فشردگی خاک باغ شده تهویه زمین و ریشه را با مشکل مواجه می سازد استفاده از مواد شیمیایی مثل علف کش ها موجب گرمتر شدن خاک می شود. در خاک های عاری از علف های هرز انعکاس حرارت در گرم تر نمودن خاک موثر است. در کشاورزی پایدار مبارزه بیولوژیکی با علف های هرز خیلی مورد توجه است. مثلا قارچ Phytophtora plamivera در کنترل علف هرز Morrenia odorata موثر است. به علاوه پدیده آللوپاتی نیز نقش مفیدی در کنترل علف های هرز دارد. برای مثال چندین ترکیب استخراج شده از Lantana camera رشد یولاف را متوقف می کند.

تقریبا تمام علف کش ها سمس بوده و به درختان مرکبات کم و بیش آیب می رسانند شدت صدمه بستگی به نوع سم و غلظت مصرف آن دارد. در بسیاری از مواقع اثرات مشابه اثرات کمبود غذایی روی اندام های درخت باقی می گذارند. مثلا زردی و سوختگی برگ ها و مرک سر شاخه ها از جمله علایمی است که به دنبال استفاده از علف کش ها برای درخت عارض می شود. در ایران استفاده از رانداب به عنوان یک سم غیر انتخابی در باغ های مرکبات رایج است. برای مبارزه با علف های هرز پهن برگ از علف کش گراماکسون استفاده می شود.

مدیریت تلفیقی علف های هرز (Integrated Weed Management) در مقایسه با روش های کنترل شیمیایی و بیولوژیک علف های هرز که موجب صدمه به ریشه ها و بدنه درختان، آلودگی آب های زیر زمینی می شوند، داری آثار سوء بسیار ناچیزی است. در این روش با کاربرد اصول اکولوژیک و با پایین نگهداشتن جمعیت علف های هرز در زیر استانه اقتصادی از بروز آفات و بیماری ها نیز تا حدود زیادی جلوگیری می شود.