خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

رابطه رشد میوه و ریزش میوه در مرکبات

رابطه رشد میوه و ریزش میوه در مرکبات

رشد میوه مرکبات از سه مرحله تشکیل شده است. اولین مرحله رشدی میوه چه ها از طریق افزایش در ضخامت پریکارپ در نتیجه تقسیم سلولی است که تا چند هفته بعد از ریزش گلبرگ ها (Petal fall) ادامه دارد. مرحله دوم فاز بزرگ شدن سلول (Cell elongation) است که مشخصه آن شکل گیری کیسه های میوه (Juices sacs) (آبدان)، افزایش اندازه لوکول ها (Locules)(آبدانک ها) و کاهش در ضخامت برونبر (پریکارپ) است. تجمع مواد خشک از همان اوایل رشد میوه چه تا رسیدن به حداکثر حجم آن در شروع مرحله بزرگ شدن سلول ها ادامه داشته و در مراحل نزدیکی بلوغ (Maturation)ثابت باقی می ماند. بیشترین میزان رشد میوه در طول مرحله بزرگ شدن سلول انجام شده و چندین ماه به طول می انجامد.

تعداد میوه نهایی حدود 0.1 تا 10 درصد تعداد کل گل های تشکیل شده روی درخت است. ریزش میوه ممکن است در مرحله شکوفایی یا حتی زودتر و یا در مراحل بعد تر زمانیکه تخمدان رشد معنی داری نموده است اتفاق افتد. این ریزش که به ریزش میوه چه معروف است، از محل قاعده تخمدان رخ می دهد. در هر دو حالت میزان ریزش بستگی به سرعت رشد میوه، کربوهیدرات و سایر متابولیت های قابل دسترس دارد.

ریزش بعدی میوه چه ها ، همزمان با خروج کربوهیدرات های ذخیره شده در برگ ها و زمانیکه رشد میوه چه ها بستگی به میزان فتوسنتز جاری دارد، ایجاد می شود. بررسی ها نشان داده است که اندازه نهایی میوه بستگی به میزان تجمع مواد خشک در میوه های باقیمانده از ریزش در این مرحله دارد. تمام این مشاهدات حاکی از این است که میزان کربوهیدرات قابل دسترس ، سطح ریزش جودرو را تعیین م یکند. این بدان معنی نیست که میزان قند آزاد هم در این پدیده نقش دارد چون میزان قند در میوه های ریزش یافته به مراتب بیشتر از میوه های باقیمانده روی درخت است. با اینکه قند ها به سرعت در میوه چه های با رشد زیاد ، ساخته می شوند، لیکن سطح قند آزاد در حد پایینی است. کاهش رشد میوه چه ها ، ریزش را تسریع داده که احتمالا به دلیل وجود قند های استفاده نشده در میوه چه ها است.

رابطه بین میزان رشد میوه چه ها و ریزش ، بسیار طریف و حساس است. طوری که هرگونه تغییر در هر یک از این شاخص ها ، دیگری نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. هر گونه افزایش در میوه نشینی ، سرعت رشد میوه چه ها را کاهش می دهد. در مقابل با افزایش در رشد میوه چه ها، میزان ریزش نیز افزایش می یابد. در دختان نارنگی (ماندرین) که دارای میزان کربوهیدرات ذخیره مشابه بودند، تعداد میوه تشکیل شده رابطه تنگاتنگی با سرعت رشد آنها در طول ریزش جودرو دارد. درختان با سرعت میوه نشینی بالا، تعداد میوه کمتر ولی بزرگتر تولید می نمایند.