خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

نارنگی ها (Citrus reticulate Blanco)

نارنگی ها (Citrus reticulate Blanco)

در سال 1837 بلانکو (Blanco) کلیه مرکباتی که دارای مشخصه هایی چون داشتن میوه کوچکتر از پرتقال، پوست دهی آسان و وجود لپه های سبز رنگ در بذر بودند را Citrus reticulate Blanco نامید. ارقام این گونه عمدتا دارای درختانی با جثه کوچک همراه با شاخه های باریک، برگ های پهن یا باریک نیزه ای و گل های منفرد یا خوشه ای هستند. نارنگی ها از بیشترین میزان غیر یکنواختی فنوتیپیکی در میان گونه های مربوط به جنس سیتروس برخوردارند. در این گروه هم حالت تک جنینی و هم کلون های چند جنینی وجود داشته که به ص.رت خود بارور و خود ناسازگار مشاهده می شوند. در سال های دور، انواع نارنگی با طعم شیرین، به عنوان دسر غذایی مصرف داشته در الیکه از انواع ترش جهت پایه، طعم دهنده غذا و دارو استفاده شده است.

نارنگی ها بر اساس خصوصیات پوست، کیفیت گوشت و آب میوه، رشد عمومی درخت به دو گروه ماندرین (Mandarin) و تانجرین (Tangerin) که تقریبا مشابه هم هستند تقسیم می شوند. گروه ماندرین به نارنگی های متداول در ژاپن، چین، اسپانیا، ایتالیا و آفریقای جنوبی و آن دسته از دو رگ های بین گونه ای یا بین جنسی که نارنگی یکی از والدین آنها است و برخی مشخصات نارنگی ها در نتایج قابل مشاهده است به کار می رود. در حالی که نارنگی های آمریکا، استرالیا یا چین که دارای مواد رنگی بالایی هستند اصطلاحا تانجرین نامیده می شوند. میوه ارقام نارنگی با توجه به ویژگی های رقم و شرایط محیطی از اواخر پاییز تا اوائل بهار می رسد. درختان مقاوم به سرما بوده اما میوه به دلیل کوچکی و نازکی پوست به سرعت از سرما آسیب می بیند. درختانی که در مناطق با گرمای کافی و رطوبت مناسب رشد کرده اند، تولید معطر ترین میوه در زمان رسیدن می نمایند. به همین دلیل کشت نارنگی ها در مناطق سرد تر کمتر توصیه می شود.

گروه ماندرین

 

نارنگی ساتسوما Satsuma-نهال نارنگی ساتسوما Satsuma-نهال نارنگی رقم  ساتسوما Satsuma-درخت نارنگی ساتسوما Satsuma-درخت نارنگی رقم ساتسوما Satsuma-نهال یکساله 1ساله نارنگی ساتسوما Satsuma-نهال دوساله 2ساله  نارنگی ساتسوما Satsuma-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی ساتسوما Satsuma-نهال سایز بزرگ نارنگی ساتسوما Satsuma-فروش نهال  نارنگی ساتسوما Satsuma-خرید نهال نارنگی ساتسوما Satsuma

نارنگی ساتسوما Satsuma

نارنگی ساتسوما به پیشنهاد مارکوویچ (Marcovich) به نام Citruc unshia marc. نامگذاری شد. لیکن سوئینگل آن را جزو رقم Citrus reticulate ذکر نموده است. با وجود اینکه رقم ساتسوما از بذر های کشت شده در جزیره تاگاشیمای (Tagashima) ژاپنبه دست آمده، و امروزه به عنوان مهم ترین میوه مرکبات ژاپن محسوب می شود ولی منشا این رقم کشور چین است و قرن ها قبل به ژاپن انتقال یافته است. نزدیک به 100 رقم نارنگی ساتسوما وجود دارد که از نظر زمان رسیدن، شکل میوه و کیفیت داخلی میوه با یکدیگر متفاوت هستند. این گونه با آب و هوای نیمه گرمسیری سرد تطابق یافته است و نیاز به گرمای کمی جهت رسیدن میوه دارد.

در سال های 1309 تا 1313 بذر نارنگی ساتسوما به ایران وارد شد و در کاخ های دربار پهلوی در شمال ایران کشت شد و سپس به ایستگاه های وزارت فلاحت سابق راه یافت. در ایران رقم انشو تا سال 1342 ناشناخته بود ولی با نشان دادن مقاومت به سرما (13 درجه سانتی گراد زیر صفر)، از سال 1347 رسما به عنوان اولین رقم نارنگی برای کشت در شمال کشور معرفی شد. بهترین محل کاشت این رقم، شرق مازندران است. درختان از عرض رشد کرده و شکل چتری پیدا می کنند. درختان پر محصول و بی تیغ بوده و میوه دارای پوست صاف و نازک، پرآب، نسبتا درشت، پخ با دم کشیده است.

گروه نارنگی ساتسوما به دو دسته وازه (Wase) و اواری (Owari) تقسیم م شوند. در گروه وازه ارقام مهمی مثل ایشی کاوا (Ishikawa)، هایاشی (Hayashi) و میاگاوا (Miyagawa) قرار می گیرد. زمان رسیدن میوه در این دسته در اواسط یا اواخر مهر ماه است و نسبت به گروه اواری خیلی زودرس تر، کم رشد تر و پاکوتاه تر هستند.گروه آواری دارای میوه های با اندازه متوسط، پوست نسبتا صاف با اتصال کم به گوشت، دارای غدد روغنی برجسته و بی بذر است. میوه این گروه کیفیت نسبتا کمتری از گروه وازه دارند. از ارقام معروف گروه اواری می توان سوجی یاما (Sugiyama)، سیلور هیل (Silverhill) و ناگاشی (Nagahashi) را نام برد.

در سال 1348 ارقام ایشی کاوا، سوجی یاما و میاگاوا وارد شمال ایران شد. بعد از پیوند این میوه روی پایه پونسیروس، در باغ بزرگ مهدشت واقع در ساری کشت شد. با بررسی کیفیت میوه نارنگی انشو کشت شده در شمال کشور روشن شد که در غرب مازندران به لحاظ کمی نور و حرارت، پوست پره ها چرمی و زیر دندان احساس می شود. میزان عملکرد درختان انشو هشت ساله در شرق مازندران حدود 15 تن در هکتار است. کلفتی پوست میوه مربوط به سنگینی خاک، استفاده از پایه نارنج، مصرف ازت زیاد و کمبود فسفر است. میوه آنها بعضا دارای 2-1 بذر بوده و درصد چند جنینی آنها نیز بسیار بالاست.

به دلیل رعایت نکردن قوانین قرنطینه ای وقت، آلودگی ناشی از بیماری تریستزای درختان اولیه هنوز در ایران باقی مانده است. برداشت محصول مرغوب با میزان قابل قبول از باغ مورد اشاره به دلیل مقاوم بودن پایه و پیوندک به بیماری تریستزا بوده است. تلاش جهت تهیه ارقام تجاری عاری از ویروس با استفاده از روش های رایج موفقیت آمیز نبوده است. به لحاظ اهمیت دستیابی به ارقام سالم از سال 1376 در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان با کشت تخمک های تلقیح نشده این ارقام و جنین زایی از بافت نوسلوس، اقدام به تولید گیاهچه های عاری از ویروس در سال 1377 گردید و این ارقام در اختیار موسسه تحقیقات مرکبات قرار داده شد.

 

نارنگی  کلمانتین  (Clementin)-نهال نارنگی  کلمانتین  (Clementin)-نهال نارنگی رقم   کلمانتین  (Clementin)-درخت نارنگی  کلمانتین  (Clementin)-درخت نارنگی رقم  کلمانتین  (Clementin)-نهال یکساله 1ساله نارنگی  کلمانتین  (Clementin)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی  کلمانتین  (Clementin)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی  کلمانتین  (Clementin)-نهال سایز بزرگ نارنگی  کلمانتین  (Clementin)-فروش نهال  نارنگی  کلمانتین  (Clementin)-خرید نهال نارنگی  کلمانتین  (Clementin)

نارنگی کلمانتین  (Clementin)

نارنگی کلمانتین از گروه ماندرین و موطن آن چین گزارش شده است و به نام نارنگی الجزایری نیز معروف است. این رقم در دهه 1890 توسط پدر کلمنت معرفی شد. در شمال و جنوب آفریقا و بسیاری از مناطق مدیترانه ای کشت می شود. در سال های اخیر و د رعمده نواحی کشت مرکبات جهان، کلمانتین در مقایسه با سایر مرکبات افزایش تولیدی معادل 50 درصد داشته است. در طول سه دهه گذشته، رقم کلمانتین در مقایسه با سایر ارقام بصورت گسترده در مناطق مرکبات خیز رواج یافته است. درختان کلمانتین میوه هایی با اندازه مختلف ( قطر متوسط حدود 5 سانتی متر) و با شکلی متغیر ( اندکی پخ تا کروی یا کشیده و گاهی نیز هرمی فرم) تولید می کنند. ضخامت پوست در حد متوسط، نسبتا سفت و چسبیده به گوشت اما براحتی قابل پوست گیری است و تا بعد از بلوغ نیز حالت پف دار به خود نخواهد گرفت. رنگ گوشت نارنجی تیره، ترد، گوشتی و پر آب، شیرین و معطر است. تعداد بذر ها ناچیز یا متوسط است و بستگی به وضعیت دگر گرده افشانی داشته و حائز خصوصیت تک جنینی است. بهترین گرده دهنده ها برای پیج، ارقام دنسی، کینو، ارلاندوتانجلو و والنسیا گزارش شده است. از لحاظ زمان بلوغ رقمی زودرس محسوب می شود. درختان کلمانتین ضمن فشردگی تاج و پاکوتاهی، از محصول بالا و کیفیت خیلی خوبی نیز برخوردارند. درختان این رقم تا حدود زیادی به سرما مقاوم هستند. بر اساس گزارش ابراهیمی این رقم طی سال های 1311-1309 وارد ایران شد و به علت مقاومتی که در سال 1342 به سرما نشان داد جزء ارقام اقتصادی نارنگی در شمال کشور قرار گرفت.

دورگ های نارنگی

 

نارنگی تانجلو  (Tangelo)-نهال نارنگی تانجلو  (Tangelo)-نهال نارنگی رقم  تانجلو  (Tangelo)-درخت نارنگی تانجلو  (Tangelo)-درخت نارنگی رقم تانجلو  (Tangelo)-نهال یکساله 1ساله نارنگی تانجلو  (Tangelo)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی تانجلو  (Tangelo)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی تانجلو  (Tangelo)-نهال سایز بزرگ نارنگی تانجلو  (Tangelo)-فروش نهال  نارنگی تانجلو  (Tangelo)-خرید نهال نارنگی تانجلو  (Tangelo)

نارنگی های تانجلو  (Tangelo)

نارنگی های تانجلو دو رگ های حاصل از تلاقی بین گونه ای نارنگی دنسی ( از گروه تانجرین) و  گریپ فروت دانکن (Duncan) (Citrus reticulate × C. prardisi) هستند. دو رقم معروف این گروه، مینیولا (Minneola) و اورلاندو تانجلو (Orlando tanjelo) هستند. میوه مشخصاتی شبیه به نارنگی و گریپ فروت دارد. به طور کلی درختان تانجلو ها نسبتا قوی، مقاوم به سرما و برخوردار از نوعی پارتنوکارپی ضعیف هستند. به همین دلیل دگر گشنی و وجود تلقیح کنده های قوی و یا استفاده از اسید جیبرلیک به صورت پاششی (Spray)، تولید کافی میوه و محصول را به همراه دارد. پرتقال تمپل (Temple) و نارنگی رابینسون (Robinson) به عنوان مناسب ترین گرده افشان برای ارقام فوق پیشنهاد شده است. زمان رسیدن نارنگی های اورلاندو و مینیولا، اواخر آذر تا اواخر دی ماه است. معمولا درختان رقم اورلاندو در مناطق نیمه گرمسیری علایم کمبود ازت را نشان داده و میوه ها و درختان، مبتلا به لکه قهوه ای آلترنارین می شوند. مساعد ترین شرایط برای پرورش این ارقام جیرفت، خوزستان و سواحل خلیج فارس است. میوه دارای عملکرد بالا و پر آب بوده ولی ذائقه پسندی خوبی در ایران ندارد.

 

نارنگی تانگور (Tangor)-نهال نارنگی تانگور (Tangor)-نهال نارنگی رقم  تانگور (Tangor)-درخت نارنگی تانگور (Tangor)-درخت نارنگی رقم تانگور (Tangor)-نهال یکساله 1ساله نارنگی تانگور (Tangor)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی تانگور (Tangor)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی تانگور (Tangor)-نهال سایز بزرگ نارنگی تانگور (Tangor)-فروش نهال  نارنگی تانگور (Tangor)-خرید نهال نارنگی تانگور (Tangor)

نارنگی های تانگور (Tangor)

 

نارنگی تمپل-نهال نارنگی تمپل-نهال نارنگی رقم  تمپل-درخت نارنگی تمپل-درخت نارنگی رقم تمپل-نهال یکساله 1ساله نارنگی تمپل-نهال دوساله 2ساله  نارنگی تمپل-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی تمپل-نهال سایز بزرگ نارنگی تمپل-فروش نهال  نارنگی تمپل-خرید نهال نارنگی تمپل

الف- نارنگی تمپل: رقم تمپل که به پرتقال یا نارنگی تمپل نیز معروف است. دورگ طبیعی بین نارنگی و پرتقال (C. reticulata × C. sinensis) محسوب می شود که در اواخر دهه 1800 در جامائیکا به دست آمده است. در سال 1885 پیوندک های آن به فلوریدا انتقال یافت. میوه این رقم میان رس بوده و از نظر ظاهری شبیه نارنگی های ماندرین است. رقم تمپل فقط بذور تک جنینی حاصل از زیگوت ( جنسی )، تولید می کند و فاقد ویژگی چند جنینی است. بیشتر درختان این رقم مستعد آلودگی های ویروسی اگزوکورتیس، زایلوپروسیس و تریستزا هستند. رنگ لپه های این دو رگ سفید بوده و میوه ها بین 20-2 بذر تولید می نمایند. در ایران این دو رگ اهمیت اقتصادی پیدا نکرده اما به عنوان پایه مادری می تواند در دو رگ گیری ها مورد استفاده قرار گیرد.

 

نارنگی مورکات (Murcat)-نهال نارنگی مورکات (Murcat)-نهال نارنگی رقم  مورکات (Murcat)-درخت نارنگی مورکات (Murcat)-درخت نارنگی رقم مورکات (Murcat)-نهال یکساله 1ساله نارنگی مورکات (Murcat)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی مورکات (Murcat)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی مورکات (Murcat)-نهال سایز بزرگ نارنگی مورکات (Murcat)-فروش نهال  نارنگی مورکات (Murcat)-خرید نهال نارنگی مورکات (Murcat)

ب- نارنگی رقم مورکات (Murcat): این دو رقم نیز دو رگ طبیعی است و در حدود سال 1916 توسط مرکز پژوهش های USDA (United State Department of Agriculture) در ایالات متحده آمریکا به باغداران معرفی شد. امروزه میوه رقم مورکات عمده ترین بخش صادرات مرکبات برزیل را تشکیل می دهد و در نواحی گرم و مرطوب محصول مناسبی تولید می کند. این رقم علاوه بر داشتن مشخصه هایی شبیه به ماندرین ها، پر رشد و مقاوم به سرما نیز بوده و میوه ها در انتهای شاخه ها تشکیل می شوند. میوه این رقم پخ با گوشت ترد، پر محصول و همه سال آور است. پوست میوه های تولید شده در شرایط شمال ایران به گوشت چسبیده و به راحتی نارنگی جدا نمی شود. از نظر زمان رسیدن در گر.ه میان رس ها قرار می گیرد. جنین بر خلاف نارنگی ها که سبز است در این رقم سفید است. به دلیل خاصیت سال آوری، هرس و تنک در رقم مورکات حائز اهمیت است. هم چنین به کمبود ازت و پتاس حساس است.

ج- نارنگی کینگ: سوئینگل این رقم را دورگ بین نارنگی و پرتقال دانسته لیکن لور (Lour) آن را C. nobilis نامگذاری نموده است. رقم کینگ در سال 1347 از فلوریدا وارد ایران شد و در ایستگاه تحقیقات مرکبات کترا (تنکابن) کشت شد. در سال 1362 نوسلار آن به جنوب برده شد. میوه این دو رگ شبیه نارنگی با برآمدگی در سطح بوده و رنگ گوشت در مرحله رسیدن میوه پرتقالی است. این رقم جزو ارقام دیررس، بی تیغ، مقاوم به سرما و حساس به آفتاب سوختگی است. میوه به دلیل داشتن پوست زبر، از نظر ظاهری جذابیت کمتری داشته و معمولا فقط مصرف کننده هایی که از کیفیت و طعم داخلی آن مطلع هستند آنرا خریداری می کنند. میوه ها چندین بذر داشته و بر خلاف اکثر ارقام گروه ماندرین، لپه ها سفید رنگ هستند.

نارنگی های کمپلکس

 

نارنگی  نارنگی لی (Lee)-نهال نارنگی  نارنگی لی (Lee)-نهال نارنگی رقم   نارنگی لی (Lee)-درخت نارنگی  نارنگی لی (Lee)-درخت نارنگی رقم  نارنگی لی (Lee)-نهال یکساله 1ساله نارنگی  نارنگی لی (Lee)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی  نارنگی لی (Lee)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی  نارنگی لی (Lee)-نهال سایز بزرگ نارنگی  نارنگی لی (Lee)-فروش نهال  نارنگی  نارنگی لی (Lee)-خرید نهال نارنگی  نارنگی لی (Lee)

الف- نارنگی لی (Lee):  کمپلکس لی در سال 1942 در ایستگاه اورلاندو فلوریدا با دو رگ گیری از نارنگی کلمانتین و اورلاندو تانجلو تهیه و در سال 1959 معرفی شد. این رقم نیز به نور، حرارت و آب کافی نیاز دارد و در اکثر شهر های شمال ایران به عنوان یک رقم دیررس به صورت پراکنده کشت شده است. میوه های رقم لی در دو قطبین فرو رفته، با پوست نسبتا نارک و صاف، دارای گوشت ترد، پر آب و شیرین است. درختان این رقم با تاج فشرده و برگ های باریک، کشیده و بی تیغ قابل شناسایی است.

 

نارنگی اوسئولا (Osceola)-نهال نارنگی اوسئولا (Osceola)-نهال نارنگی رقم  اوسئولا (Osceola)-درخت نارنگی اوسئولا (Osceola)-درخت نارنگی رقم اوسئولا (Osceola)-نهال یکساله 1ساله نارنگی اوسئولا (Osceola)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی اوسئولا (Osceola)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی اوسئولا (Osceola)-نهال سایز بزرگ نارنگی اوسئولا (Osceola)-فروش نهال  نارنگی اوسئولا (Osceola)-خرید نهال نارنگی اوسئولا (Osceola)

ب- نارنگی اوسئولا (Osceola): نارنگی اوسئولا رقم خواهری لی است که توسط گاردنر از تلاقی نارنگی کلمانتین و اورلاندو تانجلو بدست آمده و در سال 1959 معرفی شد. میوه این رقم دارای پوست نازک و چسبیده به گوشت است ولی به راحتی قابل جدا شدن است. این رقم زودرس بوده ولی بدلیل عدم ذائقه پسندی ایرانی در مصرف این میوه، کشت این رقم محدود شده است.

 

نارنگی روبینسون (Robinson)-نهال نارنگی روبینسون (Robinson)-نهال نارنگی رقم  روبینسون (Robinson)-درخت نارنگی روبینسون (Robinson)-درخت نارنگی رقم روبینسون (Robinson)-نهال یکساله 1ساله نارنگی روبینسون (Robinson)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی روبینسون (Robinson)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی روبینسون (Robinson)-نهال سایز بزرگ نارنگی روبینسون (Robinson)-فروش نهال  نارنگی روبینسون (Robinson)-خرید نهال نارنگی روبینسون (Robinson)

ج- نارنگی روبینسون (Robinson): نارنگی روبینسون رقم خواهری لی و اوسئولا است که از تلاقی نارنگی کلمانتین و اورلاندو به دست آمده است. میوه های نسبتا درشت نری نسبت به دو رقم قبلی داشته، دارای پوست نازک، صاف و براق، ترد و پر آب بوده و درختان چتری و بدون تیغ دارد.

 

نارنگی نوا (Nova)-نهال نارنگی نوا (Nova)-نهال نارنگی رقم  نوا (Nova)-درخت نارنگی نوا (Nova)-درخت نارنگی رقم نوا (Nova)-نهال یکساله 1ساله نارنگی نوا (Nova)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی نوا (Nova)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی نوا (Nova)-نهال سایز بزرگ نارنگی نوا (Nova)-فروش نهال  نارنگی نوا (Nova)-خرید نهال نارنگی نوا (Nova)

د- نارنگی نوا (Nova): نارنگی نوا در سال 1946 توسط گاردنر معرفی شد و در سال 1347 نیز وارد ایران شد. میوه در دو انتها فرو رفته، دارای بذر زیاد و پوست نسبتا نارک است. این رقم نیز رقم خواهری سه رقم اشاره شده در فوق است.

 

نارنگی پیج (Page)-نهال نارنگی پیج (Page)-نهال نارنگی رقم  پیج (Page)-درخت نارنگی پیج (Page)-درخت نارنگی رقم پیج (Page)-نهال یکساله 1ساله نارنگی پیج (Page)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی پیج (Page)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی پیج (Page)-نهال سایز بزرگ نارنگی پیج (Page)-فروش نهال  نارنگی پیج (Page)-خرید نهال نارنگی پیج (Page)

ه- نارنگی پیج (Page): رقم پیج در سال 1963 معرفی شد. این رقم از تلاقی نارنگی کلمانتین با مینیولاتانجلو به دست آمده و در سال 1347 وارد ایران شد. اندازه میوه در حد متوسط بوده و دارای شکل پخ تا نیمه کروی هستند. ضخامت پوست در حد متوسط و سطح آن صاف سنگریزه ای است. رنگ پوست در زمان بلوغ نارنجی مایل به قرمز بوده و در هر میوه حدود 10 پره وجود دارد.گوشت میوه به رنگ قرمز تیره، بافت ترد، آبدار و بسیار معطر و شیرین است. تعداد بذر در هر میوه نسبتا زیاد و دارای لپه هایی به رنگ زرد است. درختان این رقم نسبتا قوی و شاخه ها رشدی بالارونده دارند که در اثر وزن میوه ها حالت گسترده به خود می گیرند. نارنگی پیج خود ناسازگار محسوب شده بنابراین برای تشکیل میوه مناسب، نیاز به گرده دهنده در اطراف خود دارد. این رقم زود رس بوده و دارای دو عیب عمده حساسیت شاخه به آنتراکنوز (Antracnose) و عارضه ترکیدگی برون بر در تابستان است.

سایر دورگ های نارنگی

دو رگ های مختلف دیگری نیز گزارش شده است که در مراکز تحقیقاتی مرکبات ایران نیز مورد مطالعه قرار گرفته اند، هر چند اهمیت اقتصادی نیافته و در کلکسیون های مرکبات کشور نگهداری می شوند. برخی از این دو رگ ها و مشخصات برجسته آنها به طور خلاصه در ذیل آورده شده است.

 

نارنگی  ویلینگ (Wilking)-نهال نارنگی  ویلینگ (Wilking)-نهال نارنگی رقم   ویلینگ (Wilking)-درخت نارنگی  ویلینگ (Wilking)-درخت نارنگی رقم  ویلینگ (Wilking)-نهال یکساله 1ساله نارنگی  ویلینگ (Wilking)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی  ویلینگ (Wilking)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی  ویلینگ (Wilking)-نهال سایز بزرگ نارنگی  ویلینگ (Wilking)-فروش نهال  نارنگی  ویلینگ (Wilking)-خرید نهال نارنگی  ویلینگ (Wilking)

الف- نارنگی ویلینگ (Wilking): رقم ویلینگ در سال 1915 از دورگ گیری نارنگی های کینگ و ویلولیف به دست آمده است. با اینکه این رقم در کالیفرنیا مورد توجه چندانی قرار نگرفت اما در مراکش و برزیل مورد توجه قرار گرفت و کشت شد. میوه ویلینگ نسبتا پهن، گوشت چسبیده به پوست دارد ولی پوست به راحتی جدا می شود. گوشت میوه سفت بوده و از نارنگی های پر آب با عطر و طعم مطلوب است.

 

نارنگی فیرچاید (Fairchid)-نهال نارنگی فیرچاید (Fairchid)-نهال نارنگی رقم  فیرچاید (Fairchid)-درخت نارنگی فیرچاید (Fairchid)-درخت نارنگی رقم فیرچاید (Fairchid)-نهال یکساله 1ساله نارنگی فیرچاید (Fairchid)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی فیرچاید (Fairchid)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی فیرچاید (Fairchid)-نهال سایز بزرگ نارنگی فیرچاید (Fairchid)-فروش نهال  نارنگی فیرچاید (Fairchid)-خرید نهال نارنگی فیرچاید (Fairchid)

ب- نارنگی فیرچاید (Fairchid): رقمی زود رس است و به دلیل داشتن میوه های درشت، گوشت ترد، پر آب و شیرین برای کشت در جیرفت توصیه می شود.

 

نارنگی  کینو (Kinnow)-نهال نارنگی  کینو (Kinnow)-نهال نارنگی رقم   کینو (Kinnow)-درخت نارنگی  کینو (Kinnow)-درخت نارنگی رقم  کینو (Kinnow)-نهال یکساله 1ساله نارنگی  کینو (Kinnow)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی  کینو (Kinnow)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی  کینو (Kinnow)-نهال سایز بزرگ نارنگی  کینو (Kinnow)-فروش نهال  نارنگی  کینو (Kinnow)-خرید نهال نارنگی  کینو (Kinnow)

ج- نارنگی کینو (Kinnow): نارنگی کینو دو رگ بین ویلولیف و کینگ است. این رقم از ارقام خوب پاکستان بوده و درختا آن بالا رونده، بی تیغ، پر محصول و دیر رس است. اندازه میوه متوسط، کمی پخ، نوک و قاعده میوه پهن و کمی تو رفته است. پوست نسبت به سایر نارنگی ها چسبندگی بیشتری به گوشت دارد. پوست ظاهری خشن، چرمی، بسیار صاف و براق که گاهی نقاط فرو رفته خیلی ظریفی به رنگ زرد مایل به نارنجی روی پوست میوه مشاهده می شود. گوشت به رنگ زرد نارنجی پر رنگ، پرآب، سفت، با عطر عالی همراه با بذور چند جنینی زیاد است. رقمی میان رس و شبیه رقم دنسی است. میوه ها بخوبی قادرند کیفیت خود را روی درخت حفظ نمایند. داشتن مقاومت به سرما همراه با کیفیت بالای محصول موجب شد علی رغم ویژگی سال آوری نسبتا شدید، باغ مادری آن در جیرفت دایر شود.

 

نارنگی  کارا (Kara)-نهال نارنگی  کارا (Kara)-نهال نارنگی رقم   کارا (Kara)-درخت نارنگی  کارا (Kara)-درخت نارنگی رقم  کارا (Kara)-نهال یکساله 1ساله نارنگی  کارا (Kara)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی  کارا (Kara)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی  کارا (Kara)-نهال سایز بزرگ نارنگی  کارا (Kara)-فروش نهال  نارنگی  کارا (Kara)-خرید نهال نارنگی  کارا (Kara)

د- نارنگی کارا (Kara): این رقم در سال 1915 از تلاقی بین نارنگی انشو و کینگ به دست آمد و در سال 1935 معرفی و نام گذاری شد. تیپ کلی درخت شبیه به نارنگی انشو، گرد، بی تیغ و پر محصول است. میوه دارای پوست کلفت و ناصاف شبیه به پرتقال تقریبا به گوشت چسبیده، ترد، پر آب با بذر زیاد و دارای خاصیت چند جنینی است.

 

نارنگی  فرمنت (Ferement)-نهال نارنگی  فرمنت (Ferement)-نهال نارنگی رقم   فرمنت (Ferement)-درخت نارنگی  فرمنت (Ferement)-درخت نارنگی رقم  فرمنت (Ferement)-نهال یکساله 1ساله نارنگی  فرمنت (Ferement)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی  فرمنت (Ferement)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی  فرمنت (Ferement)-نهال سایز بزرگ نارنگی  فرمنت (Ferement)-فروش نهال  نارنگی  فرمنت (Ferement)-خرید نهال نارنگی  فرمنت (Ferement)

ه- نارنگی فرمنت (Ferement): از تلاقی نارنگی پونکن و کلمانتین تهیه شده که در سال 1964 به نام رقم فرمنت معرفی شد. این رقم در سال 1351 وارد ایران شد و مناسب مناطق خشک تشخیص داده شد. درختان آن به لحاظ کم برگی اغلب دچار آفتاب سوختگی می شوند. سطح پوست آنها صاف است و به راحتی از گوشت جدا می شود. میوه ها زود رس و پر بذر بوده و درصد چند جنینی آن حدود 50 % است.

 

نارنگی  بکرایی (Bakraei)-نهال نارنگی  بکرایی (Bakraei)-نهال نارنگی رقم   بکرایی (Bakraei)-درخت نارنگی  بکرایی (Bakraei)-درخت نارنگی رقم  بکرایی (Bakraei)-نهال یکساله 1ساله نارنگی  بکرایی (Bakraei)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی  بکرایی (Bakraei)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی  بکرایی (Bakraei)-نهال سایز بزرگ نارنگی  بکرایی (Bakraei)-فروش نهال  نارنگی  بکرایی (Bakraei)-خرید نهال نارنگی  بکرایی (Bakraei)

و- نارنگی بکرایی (Bakraei): نارنگی بکرایی دورگ نارنگی و لیمو شیرین است و به عنوان پایه در جیرفت، قصر شیرین و برخی مناطق دیگر استفاده می شود. بکرایی که در جهرم تلخو نامیوه می شود، شباهت به نارنگی دارد. درختان آنها دارای تاج فشرده، پر محصول، درصد بالای چند جنینی و مقاوم به pH بالا هستند. مهم ترین عیب این دو رگ این است که درختان از حدود 15 سالگی از نوک شاخه ها شروع به خشک شدن می کنند. هم چنین نارنگی بکرایی حساس به پوسیدگی طوقه و ریشه، حساس به سرما و بیماری ویروسی کاچکسیا است.

گروه تانجرین

 

نارنگی پونکن (Puncan)-نهال نارنگی پونکن (Puncan)-نهال نارنگی رقم  پونکن (Puncan)-درخت نارنگی پونکن (Puncan)-درخت نارنگی رقم پونکن (Puncan)-نهال یکساله 1ساله نارنگی پونکن (Puncan)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی پونکن (Puncan)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی پونکن (Puncan)-نهال سایز بزرگ نارنگی پونکن (Puncan)-فروش نهال  نارنگی پونکن (Puncan)-خرید نهال نارنگی پونکن (Puncan)

نارنگی پونکن (Puncan):

بذور نارنگ پونکن در سال 1347 از فلوریدا به رامسر منتقل و سپس دانهال نوسلار آن تهیه شد. درختان این رقم قوی، بالا رونده و سال آور است. خطر شکستن شاخ ها در اثر باد و برف سنگین وجود دارد. میوه های درخت در انتهای شاخه ها تولید می شود و از نظر زمان رسیدن جزو گروه ارقام زودرس نارنگی محسوب می شوند. شکل میوه گرد پخ، دارای ناف کوچک، پوست کلفت و صاف، بذر ها چند جنینی ، ترد و آبدار و دارای 13-7 بذر است. رنگ گوشت نارنجی و مزه ای نسبتا دلچسب و معطر دارد. این رقم نسبت به اغلب نارنگی ها مقاومت کمتری نسبت به سرما دارد. درختان نوسلار این رقم در ایران به پاس زحمات آقای مهندس یونس ابراهیمی در توسعه و اصلاح مرکبات، به نام نارنگی یونسی نام گذاری شده است.

 

نارنگی دنسی (Dancy)-نهال نارنگی دنسی (Dancy)-نهال نارنگی رقم  دنسی (Dancy)-درخت نارنگی دنسی (Dancy)-درخت نارنگی رقم دنسی (Dancy)-نهال یکساله 1ساله نارنگی دنسی (Dancy)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی دنسی (Dancy)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی دنسی (Dancy)-نهال سایز بزرگ نارنگی دنسی (Dancy)-فروش نهال  نارنگی دنسی (Dancy)-خرید نهال نارنگی دنسی (Dancy)

نارنگی دنسی (Dancy):

نارنگی دنسی در سال 1857 در امریکا کشف شد. چند جنینی در این رقم تقریبا 10 درصد گزارش شده است. سال آوری مشاهده شده در این رقم، مشابه سایر ارقام تانجرین است. در سالی که محصول وجود دارد میوه ها خیلی کوچک هستند. نیاز گرمایی این رقم بالاست، بنابراین برای مناطق گرم ایران توصیه می شود. دارای میوه های پوست نارک، گوشت سبز روشن ، ترد ، پر عطر و ترش مزه با بذر چند جنینی است.

 

نارنگی کلئوپاترا (Cleopatra)-نهال نارنگی کلئوپاترا (Cleopatra)-نهال نارنگی رقم  کلئوپاترا (Cleopatra)-درخت نارنگی کلئوپاترا (Cleopatra)-درخت نارنگی رقم کلئوپاترا (Cleopatra)-نهال یکساله 1ساله نارنگی کلئوپاترا (Cleopatra)-نهال دوساله 2ساله  نارنگی کلئوپاترا (Cleopatra)-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی کلئوپاترا (Cleopatra)-نهال سایز بزرگ نارنگی کلئوپاترا (Cleopatra)-فروش نهال  نارنگی کلئوپاترا (Cleopatra)-خرید نهال نارنگی کلئوپاترا (Cleopatra)

نارنگی کلئوپاترا (Cleopatra):

تاناکا رقم کلئوپاترا را Citrus reshni نام گذاری نمود. این نارنگی بومی هند بوده و در سال 1875 از جامائیکا وارد آمریکا شد و بیشتر به عنوان پایه در نواحی جنوب ایران به ویژه بم و جیرفت استفاده می شود. در pH های بالای خاک تا حدود 8 بهترین پایه برای نارنگی محسوب می شود ولی مناسب خاک های خیلی سنگین و یا خیلی سبک نیست. این نارنگی به فیتوفترا مقاوم بوده و تحمل خوبی نسبت به شوری، یخ زدگی و بلایت دارد. اما نسبت به نماتد مرکبات و نماتد حفار حساس است.

 

نارنگی  اتابکی-نهال نارنگی  اتابکی-نهال نارنگی رقم   اتابکی-درخت نارنگی  اتابکی-درخت نارنگی رقم  اتابکی-نهال یکساله 1ساله نارنگی  اتابکی-نهال دوساله 2ساله  نارنگی  اتابکی-نهال سه ساله 3ساله  نارنگی  اتابکی-نهال سایز بزرگ نارنگی  اتابکی-فروش نهال  نارنگی  اتابکی-خرید نهال نارنگی  اتابکی

نارنگی اتابکی

رقم نارنگی اتابکی از نارنگی محلی که در باغ های اتابکی واقع در حاشیه چابکسر بوده به دست آمده است. بذور دارای ویژگی تک جنینی است و اندازه درختان بزرگ بوده، محصول آن کم و برگ های نسبتا پهن دارد. به دلیل درشت بودن میوه، موجب جلب توجه مردم می شود.

نارنگی محلی ایران

نارنگی محلی ایران در واقع بذر نارنگی اونکو بوده که از هندوستان وارد ایران شده است. رقمی قدیمی و میان رس بوده و به دلیل بالا بودن درد چند جنینی، صفات مادری را حفظ کرده است. این رقم فاقد بیماری های ویروسی است و بخوبی با شرایط محیطی شمال و جنوب کشور سازگاری پیدا کرده است. در جنوب اهمیت خود را حفظ کرده و به نام نارنگی شماره یک بم نام گذاری شده است. در شمال نارنگی انشو جایگزین این رقم محلی شده است. درختان نارنگی محلی مشکل خشکیدگی سر شاخه ها را داشته و به علت ریزش برگ ها در اثر حمله کنه شرقی، شاخه ها در اثر تشعشع نور خورشید آب خود را از دست می دهند. درختان شدیدا حساس به شپشک آردآلو و کنه قرمز است.