خرید نهال

امور نمایندگی ها

محوطه و فضای سبز

گلهای آپارتمانی و زینتی

نهال های غیر مثمر

نهال های مثمر

ازدیاد فندق

 

ازدیاد با بذر فندق

بعد از برداشت میوه های فندق، میوه ها را زیر آفتاب ریخته و وقتی کاملا رطوبت آنها گرفته شد؛ گریبانک را از میوه جدا می کنیم. میوه باید دوره خواب را سپری کند، به همین دلیل میوه ها را بعد از 2 ماه به مدت 24 ساعت در آب خیس می کنیم. سپس برای استراتیفه کردن، بذرها را در جعبه های چوبی با ماسه بادی لایه به لایه ریخته و به مدت 60 تا 65 روز در دمای 5 درجه بالای صفر در سردخانه قرار می دهیم.

بعد از 65 روز بذرها جوانه زده، آنها رو به محیط گلخانه انتقال می دهیم در گلدان هایی که خاک آن حاوی 50 % خاک معمولی و 50 % خاک جنگلی است، کشت می کنیم. بعد از اینکه نهال ها در محیط گلخانه رشد کردند (60 سانتیمتر) آنها را به زمین اصلی انتقال می دهیم.

یکی دیگر از روش های ازدیاد فندق، تکثیر از طریق قلمه است.

1-­ قلمه های خشبی تا کنون ریشه نداده اند.

2- قلمه های سبز علفی باید 50 تا 60 روز پس از بیداری جوانه ها از درخت گرفته شوند.

3- ریشه بندی قلمه ها، با آنکه بعد از 6 هفته حتی به 80% هم می رسد، با این حال بیش از 20 درصد ریشه ها به دلیل مشکلات اقلیمی و عوامل دیگر پس از کاشت نمی گیرند.

4- قلمه های نیمه خشتی که در نیمه دوم مرداد تهیه شده است، 73 تا 100 % ریشه دار شده و گرفته اند.

5- قلمه های میانی شاخه ها بهتر از قلمه های سرشاخه ها گرفته اند.

6- بستر قلمه ها باید از مواد سفید و عناصر لازم ترکیب شده باشد.

7- رطوبت محیط با سیستم مه پاش تامین و تحت کنترل باشد.

8- آغشته کردن ته قلمه ها در یکی از هورمون های (A1A-A1B) حداقل به میزان 1000 و 2000 ppm باعث افزایش ریشه زایی می گردد.

9- مجموعه این کارها زمانی عملی و موفقیت آمیز است که درگلخانه باشد.

 

ازدیاد فندق از طریق پیوند

-­ پیوند شکافی در گلخانه

- پیوند وصله ای در خزانه

- پیوند انگلیسی در اتاق گرم

1-­ پیوند شکافی نیمه علفیفندق

*­ ایجاد نهال عاری از ویروس، بعد از گرما درمانی

* ازدیاد سریع در ارقام جدید فندق

طرز عمل : این پیوند در اوایل خرداد ماه روی پایه های بذری 45 روزه دارای ارتفاع 30 تا 40 سانتیمتری، در گلخانه انجام می گیرد. پیوندک آن از شاخه های سبز علفی همان سال (به طول 10 تا 15 سانتیمتر) گرفته می شود.

در این روش از جوانه های بغلی برگ های پیوندک باید کاملا رسیده باشند. در غیر این صورت، پیوندک اصطلاحا نمی گیرد و خشک شده و می افتد.

در پیوند شکافی، پیوندک را همراه با یک برگ نیم بر، که در سمت قاعده نیز به شکل قلم نی ای بریده شده است در وسط شکاف پایه بذری (به ارتفاع 20 سانتیمتر) قرار می دهند. آن را با نوار پلاستیکی می بندند. نهال ها باید در سایه باشند تا حرارت سبب خشک شدن پیوندها نشود. پس از 10 تا 15 روز کیسه ها را می شکافند و یک هفته بعد پیوند را از آنها خارج می سازند. پس از پیوند جوانه های پایه را حذف می کنند .

2- پیوند وصله ای با جوانه بیدار فندق

پایه ها پس از دو سال کاشت در خزانه، آماده پیوند می شوند. تهیه پیوندک باید از قسمت انتهای تحتانی شاخه های قوی همان سال و از ناحیه ای انجام شود که در شرف خشبی شدن هستند. زمان انجام پیوند در نیمه خرداد ماه است، یعنی زمانی که دمای هوا از 20 تا 22 درجه سانتی گراد کمتر نیست و خطر یخبندان بهاره به خصوص در شب از بین رفته است.

15 روز پس از پیوند، رشد طولی پایه را کمی بالاتر از محل پیوند قطع می کنند تا رشد طولی پیوندک در پاییز همان سال به 20 تا 40 سانتی متر برسد.

3- پیوند انگلیسی زبانه دار فندق

این پیوند شبیه پیوند شکافی، اما با دو زبانه در پایه و پیوندک است. پیوندک ها را در دی ماه از شاخه های قوی یک ساله به قطر کمی بیشتر از کلفتی یک مداد از درخت می گیرند و در سردخانه در دمای 4 درجه سانتی گراد در کیسه های نایلونی نگه می دارند و در زمان انجام پیوند، آنها را به قطعه های کوچک که هریک دارای دو جوانه است تقسیم می کنند.

پایه ها را که از نهال های بزرگ یک ساله حاصل از کاشت هسته به عمل آمده اند، در پاییز، چند روز قبل از پیوند زدن به گلخانه منتقل می کنند تا شیره گیاهی به موقع در آنها جریان داشته باشد. زمان انجام پیوند انگلیسی از نیمه بهمن شروع می شود. پس از انجام پیوند، انتهای فوقانی پیوندک ها را پارافین می مالند و نهال های پیوند شده را بلافاصله به اتاقی با دمای 25 درجه سانتی گراد و رطوبت حدود 80 تا 90 % منتقل می کنند و در معرض تابش نور نئون قرار می دهند.

 

ریز ازدیادی فندق

تکثیر در شرایط درون شیشه، روش سریعی جهت تکثیر مواد گیاهی است و جهت تولید پایه و پیوندک هایی که به صورت رویشی تکثیر می شوند گسترش یافته است. در زیر ازدیادی فندق از کشت تک جوانه (Single node) استفاده می گردد. منظور از کشت تک جوانه جدا کردن یک جوانه به همراه قسمتی از شاخه به منظور تشکیل ساقه از طریق نمو جوانه است.

در ریز ازدیادی فندق، روش کشت جوانه جانبی یا کشت تک جوانه بهترین روش برای تکثیر درون شیشه ای فندق می باشد. زیرا میزان تفرق صفات به حداقل مقدار خود می رسد.

مراحل آماده کردن ریز نمونه ها جهت انجام ضد عفونی

1-­ انتخاب درخت مادری و انتقال شاخه های انتخاب شده از درختان مورد بررسی به آزمایشگاه

2- شستشو با آب شیر و سپس حذف برگ ها و گوشواره ها

3- شستشو با آب صابون به مدت 10 دقیقه و سپس آبکشی با آب شیر

4- بریدن شاخه ها به قطعات حاوی یک جوانه به طول 5/1 – 1 سانتی متر

5- قرار دادن جوانه ها زیر آب جاری به مدت حداقل یک ساعت تا 24 ساعت جهت محدود کردن قهوه ای شدن کشت